• Αναζήτηση
 • Δεύτερη ημέρα κατάληψης της Νομικής από αντιεξουσιαστές κι άλλους πολίτες

  Υπό κατάληψη παραμένει για δεύτερη ημέρα το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, επί της οδού Σίνα, από ομάδες φοιτητών και άλλους πολίτες, με στόχο να εγκαταστήσουν εκεί το «στρατηγείο» τους εν όψει των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων του τετραημέρου για την ψηφοφορία στη Βουλή.

  Υπό κατάληψη παραμένει για δεύτερη ημέρα το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, επί της οδού Σίνα, από ομάδες φοιτητών και άλλους πολίτες.

  Στόχος τους είναι να εγκαταστήσουν εκεί το «στρατηγείο» τους εν όψει των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων του τετραημέρου για την ψηφοφορία στη Βουλή.

  Οι καταληψίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι η Νομική θα είναι το «κέντρο δράσεων στο πλαίσιο του θερμού τετραημέρου και της γενικής απεργίας που θα γίνει».

  «Η κυβέρνηση ‘έκτακτης ανάγκης’ που έχει αναλάβει τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αποτυγχάνει να συντηρήσει την εργασιακή και συνάμα καταναλωτική δύναμη του πληθυσμού. Τα νέα μέτρα, με τα οποία το κράτος επιδιώκει να διασφαλίσει την επιβίωση του ελληνικού έθνους στον διεθνή οικονομικό πόλεμο, οδηγεί σε πλήρη στάση πληρωμών για τον κόσμο της εργασίας. Η περικοπή του βασικού μισθού, και τυπικά πλέον, έρχεται σε πλήρη συνάφεια με την κατάργηση κάθε μορφής άμεσου ή κοινωνικού μισθού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

  Οι εκπρόσωποι της Σχολής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η κατάληψη μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λήξει.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk