Μια 30 λεπτών βαθιά εξομολογητική συζήτηση είχε η Lady Gaga με την δημοσιογράφο και πρώην σύζυγο του ΄Αρνλοντ Σβαρτσενέγκερ, Μαρία Σράιβερ, στο πλαίσιο συνεδρίου για τις νέες γυναίκες με τίτλο «»It’ s our turn» που πραγματοποιήθηκε σχολείο Brentwood του Λος Αντζελες.

Κατά τη διάρκειά της, η εκκεντρική ποπ σταρ αναφέρθηκε στην παιδική της ηλικία, στον προσανατολισμό της στη μουσική και στο πως χρησιμοποιεί την τέχνη της για καλό σκοπό.

«Άρχισα να έχω προβλήματα με τα κορίτσια στο Γυμνάσιο», θυμάται η Lady Gaga. «Πάντα ήξερα ότι ήθελα να κάνω καριέρα και να γίνω μουσικός». Και αυτή της η επιθυμία ήταν αρκετή για να την «βάλει στο περιθώριο» δήλωσε η ίδια.

«Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι βέβαιη -και είχα μάλλον αυταπάτες όπως έχω τώρα- ότι θα αλλάξω τον κόσμο, θα σταματήσω το bullying στην Αμερική και θα κάνω ότι μπορώ για να προωθήσω την ειρήνη στον κόσμο».

Και συνέχισε: «Ισως να ακούγεται λίγο ανόητο από κάποιον με κατακόκκινα χείλη και μια σειρά κοσμημάτων στο τζάκετ του. Αλλά έτσι ήμουν πάντα».

Η Lady Gaga μίλησε και για τον Ιταλό πατέρα της ο οποίος την… περιόριζε. «Ηθελε να με κλειδώνει μέσα», είπε η εκκεντρική σταρ. «Μερικές φορές οι γονείς μας δεν βοηθούν διότι προτιμούν να μας έχουν ασφαλείς στο σπίτι».

Επίσης αναφέρθηκε και στην σχέση της με το φαγητό, αλλά και την πίεση που δεχόταν γι’ αυτό το θέμα από την οικογένειά της. «Ήθελα να ήμουν μια αδύνατη, μικρή μπαλαρίνα αλλά ήμουν μια αισθησιακή ζουμερή Ιταλιάνα που ο πατέρας της είχε σπιτικό φαγητό στο τραπέζι κάθε βράδυ. Συνήθιζα να επιστρέφω σπίτι και να λέω “Μπαμπά γιατί μας ταΐζεις συνέχεια; Εγώ θέλω να είμαι αδύνατη”. Και εκείνος απαντούσε: “Φάε το σπαγκέτι σου”».

Τέλος η σταρ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι έχει υπάρξει θύμα του «bullying» στο σχολείο της -φαινόμενο ενάντια στο οποίο η τραγουδίστρια δίνει μεγάλο αγώνα-, και ζήτησε από τους μαθητές να μην διστάσουν αν της κάνουν σχετικές ερωτήσεις.

«Παλεύω με ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σώμα μου, και βλέπω την αυτοπεποίθησή σου στον τρόπο που ντύνεσαι και αναρωτιέμαι πως τα βγάζεις πέρα μ’ αυτά τα ζητήματα;» τη ρώτησε ένας μαθητής.

Η αίθουσα βυθίστηκε για λίγο στη σιωπή αλλά η Lady Gaga απάντησε αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις βουλιμικές τάσεις που αντιμετώπιζε στο παρελθόν, την σημερινή της μάχη να έχει το ιδανικό σώμα, ενώ προέτρεψε τις νέες κοπέλες να μην καταστρέφουν την ζωή τους με εξοντωτικές δίαιτες.

«Συνήθιζα να κάνω εμετό συνέχεια στο Γυμνάσιο. Ίσως λοιπόν να μην έχω τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Απλά είναι ευκολότερο για μένα να το συζητάω τώρα διότι δεν το κάνω πια. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι όλοι αυτοί οι εμετοί προκαλούσαν προβλήματα στις φωνητικές μου χορδές και τους έκοψα. Γι’ αυτό σταματήστε τις εξαντλητικές δίαιτες. Το μόνο που κάνουν είναι να σας καταστρέφουν την ζωή, να σας κάνουν άρρωστες. Μην αφήνετε τίποτα να σας εμποδίσει να ζήσετε»