Λίγες βροχές στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Μετά τις 10:00 αναμένεται να ανακοινωθεί από τα λιμεναρχεία άρση του απαγορευτικού που ισχύει για τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, ενώ από τον Πειραιά θα εκτελούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων.

Επίσης κλειστός είναι ο δρόμος λόγω χιονιού στην Πεντέλη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Αγιο Πέτρο και η Λεωφόρος Φυλής από την Ι.Μ. Κλειστών έως τα Δερβενοχώρια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 ως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 ως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 ως 9 στη Δυτική Ελλάδα, 7 ως 11 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, σχεδόν θυελλώδεις στην έξοδο του Κορινθιακού Κόλπου.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά, με βελτίωση μέσα στην ημέρα, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς. Ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 2 ως 3 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.Κλειστά σχολεία την Πέμπτη

Κλειστά σχολεία στη Β. Ελλάδα

Κλειστά θα μείνουν σήμερα, Πέμπτη, με αποφάσεις των δήμων τους, λόγω των χιονοπτώσεων και της κακοκαιρίας, αρκετά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους Γρεβενών, Έδεσσας, Αμύνταιου, Φλώρινας, Ορεστίδος Καστοριάς και Κιλκίς.

Κακοκαιρία έως το Σάββατο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο.

Την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με πυκνές χιονοπτώσεις στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Επίσης, ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο 7-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το Σάββατο. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.