• Αναζήτηση
 • Χιονοστιβάδα «αυτοκτονεί» στον Αρη

  Μια πραγματικά μοναδική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα κατέγραψε ο δορυφόρος MRO που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Η κάμερα HiRiSe του δορυφόρου έκανε κλικ σε μια χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε σε μια περιοχή του Βόρειου Πόλου του κόκκινου πλανήτη. Η κάμερα κατέγραψε την πτώση της χιονοστιβάδας από ένα μεγάλο απότομο βράχο. Στην εικόνα διακρίνεται ο πάγος αλλά και η σκόνη που αποσπώνται από την χιονοστιβάδα καθώς αυτή κατρακυλάει στον γκρεμό.

  Μια πραγματικά μοναδική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα κατέγραψε ο δορυφόρος MRO που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Η κάμερα HiRiSe του δορυφόρου έκανε κλικ σε μια χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε σε μια περιοχή του βόρειου πόλου του κόκκινου πλανήτη και κατέγραψε την πτώση της από έναν μεγάλο απότομο βράχο. Στην εικόνα διακρίνεται ο πάγος αλλά και η σκόνη που αποσπώνται από την χιονοστιβάδα καθώς αυτή κατρακυλάει στον γκρεμό.

  Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι χιονοστιβάδες του Άρη αποτελούνται από μια λεπτή κρούστα παγωμένου διοξειδίου του άνθρακα (ξηρός πάγος) η οποία δημιουργείται στην επιφάνεια του Αρη κατά τη χειμερινή περίοδο.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk