Στα εργαστήρια της καναδικής εταιρείας Rogers & Bell βρίσκεται η πολυαναμενόμενη τηλεόραση της Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα της καναδικής εφημερίδας Globe & Mail.

Μύθος ή διαρρέουσα αλήθεια;

Το άρθρο στηρίζεται σε ανώνυμες δηλώσεις, κατά τις οποίες η υπέρλεπτη iTV θα είναι εξοπλισμένη με δυνατότητα αναγνώρισης και εκτέλεσης φωνητικών εντολών τύπου Siri αλλά και με πρωτότυπες εφαρμογές, παρόμοιες με εκείνες του iPad.

Ακόμα, ο «έξυπνος» τηλεοπτικός δέκτης θα είναι σε θέση να «διαβάζει» τις σωματικές κινήσεις του χρήστη, ώστε εκείνος να μπορεί να χειρίζεται εφαρμογές ή να γράφει σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο από τη βολή του καναπέ του.

Φήμες κάνουν λόγο για άμεση κυκλοφορία της iTV στην αγορά μέσα στο 2012.

«Φωτογράφιση» συσκευής μέσω ερωτηματολογίου

Λεπτομέρειες γύρω από τις «υπερφυσικές» δυνάμεις της τηλεόρασης είχαν διαρρεύσει και από δημοσκόπηση της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών Best Buy η οποία, πριν από λίγο καιρό, ζητούσε την άποψη των καταναλωτών γύρω από το ενδεχόμενο κυκλοφορίας μιας ολοκαίνουργιας HDTV που θα είχε ως σήμα το… φαγωμένο μηλαράκι.

Το ερωτηματολόγιο σύντομα προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού ακριβώς επειδή αναφερόταν στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του υποτιθέμενου μοντέλου. Αναλυτικά μιλούσε για μια τηλεόραση 42 ιντσών με ανάλυση 1080p, ικανή να «τρέχει» εφαρμογές όπως π.χ. τα φημισμένα Angry Birds κ.ά., η τιμή της οποίας υπολογιζόταν γύρω στα 1.499 δολάρια (δηλαδή περίπου 1.130 ευρώ).

Πίσω από την πολυσυζητημένη δημοσκόπηση με σλόγκαν «η Apple επιτέλους επανεφευρίσκει τις δυνατότητες της τηλεόρασης», βρισκόταν η νορβηγική εταιρεία έρευνας αγοράς Confirmit.

Σύμφωνα με αυτήν η iTV θα διαθέτει:

  • Οθόνη LED 42 ιντσών
  • Ενσωματωμένο λειτουργικό της Apple (iOS) το οποίο εντοπίζεται ήδη στη συσκευή Apple TV και επιτρέπει στον χρήστη να αγοράζει και να απολαμβάνει άμεσα online (stream) ταινίες και άλλες μορφές ψυχαγωγίας
  • Δυνατότητα «κατεβάσματος» εφαρμογών μέσω App Store και χρήσης τους
  • Δυνατότητα σύνδεσης με το iCloud – στο οποίο βρίσκονται αποθηκευμένες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσικά κομμάτια που είχαν αγορασθεί μέσω iTunes – για την αναπαραγωγή τους στον δέκτη
  • Δυνατότητα χρήσης του iPhone ή του iPad ως τηλεχειριστήριο, με το οποίο κανείς θα μπορεί να κάνει τα πάντα: από το να χειρίζεται την τηλεόρασή του, μέχρι να αγοράζει εκπομπές και να ανταλλάσσει περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών της Apple, με τη βοήθεια του iCloud
  • Ενσωματωμένη δυνατότητα εγκατάστασης κάμερας και μικροφώνου για επικοινωνία μέσω Skype
  • Εκτός από το iTunes, ο χρήστης θα μπορεί να απολαύσει online το ψυχαγωγικό περιεχόμενο και άλλων φημισμένων ιστοσελίδων, όπως π.χ. τα Netflix, YouTube, flickr κ.ά.