Η θερμοκρασία στην παραλιακή λεωφόρο έμοιαζε με την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Γύρω στο μηδέν δηλαδή. Το ψύχος θύμιζε την ύφεση. Ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα είχε δημιουργηθεί αρκετά μέτρα μακριά από το Στάδιο του Tae Kwon Do. Τα αυτοκίνητα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το τεράστιο πάρκινγκ του χώρου ο οποίος χθες βράδυ φιλοξένησε το δεύτερο Madwalk by Vodafone.

Στο εσωτερικό του Σταδίου όμως η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή, φιλική, εκρηκτική. Εκατοντάδες άνθρωποι μέσα σε μια βραδιά δραματικών διαπραγματεύσεων για το μέλλον τη Ελλάδας, έσπευσαν να γεμίσουν ασφυκτικά τις κερκίδες του σταδίου. Αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν δύο όψεις της σκληρής πλέον ελληνικής πραγματικότητας…

Από την μία πλευρά το ολονύχτιο θρίλερ με τον Πρωθυπουργό, την Τρόικα και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι αντιπαραθέσεις με «φόντο» το Μέγαρο Μαξίμου και από την άλλη μια μεγάλη μερίδα κόσμου η οποία προτίμησε να δώσει «έμφαση» στην ψυχαγωγία. Στην ποιότητα της καθημερινότητάς του, γυρίζοντας την πλάτη στους πολιτικούς και τους δήθεν προβληματισμούς τους.

Κάμερες, φώτα, τεράστιοι γερανοί, αγόρια και κορίτσια να δημιουργούν μια λαμπερή ατμόσφαιρα. Οι αγαπημένοι celebrities των νέων παιδιών έφθαναν στο Στάδιο…Με εξτρίμ στιλιστικές επιλογές οι περισσότεροι… Κακόγουστες αρκετές φορές. Η μόδα όμως είναι στην πραγματικότητα ένα big party. Ένα σκηνικό με εντυπωσιακά χρώματα, καινούργιες τάσεις, εκκεντρικές αναφορές και δυνατή μουσική. Ακριβώς όπως χθες βράδυ. Η μόδα συνάντησε την μουσική. Ταλαντούχοι designers, διάσημοι τραγουδιστές και γνωστά μοντέλα σε ένα ατελείωτο παιχνίδι, μια παλέτα με φωτεινές πινελιές.

Στην πρώτη σειρά ο ιδιοκτήτης του μουσικού καναλιού MAD, ο νεαρός Ανδρέας Κουρής περιμένει να ξεκινήσει το show. Ο Πάρις Κασιδόκωστας πέρασε σαν αστραπή μπροστά από τους επώνυμους, οι οποίοι κάθονται στο VIP section. Ο Γιάννης Λάτσιος συζητούσε με τον Χρήστο Φερεντίνο. Ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος καθισμένος κι εκείνος στην πρώτη σειρά περίμενε με αγωνία να παρακολουθήσει το show της συζύγου του Σήλιας Κριθαριώτη.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έφθασε στο στάδιο με μακριά, μαύρη διάφανη τουαλέτα. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε μια μάλλον ατυχή στιλιστική επιλογή με total (floral) look από την ανοιξιάτικη κολεξιόν Dolce & Gabbana. Η super sexy Κατερίνα Στικούδη ξάφνιασε με το συντηρητικό βελούδινο φόρεμα της όταν έκανε την είσοδό της στο Στάδιο. Έκλεψε όμως τις εντυπώσεις μια ώρα μετά με την εμφάνισή της στη σκηνή, στο πλευρό των ΝΕΒΜΑ. Φορούσε ένα ολόσωμο μαγιό, το οποίο αναδείκνυε τις άψογες αναλογίες της.

Η Βίκυ Καγιά, παρουσιάστρια του show, βγήκε στην πασαρέλα μέσα από ένα λευκό, ξύλινο κουτί. Περπάτησε στο «stage» για να συναντήσει την συμπαρουσιάστριά της, Μαίρη Συνατσάκη η οποία την ανέμενε με…στολή καμαριέρας. Ο Κώστας Μαρτάκης, guest host, είναι πάντα ένα χαριτωμένο, γλυκό, ευγενικό αγόρι το οποίο όμως αν δεν απεγκλωβιστεί από το image του «καλού παιδιού» πρέπει να ξεχάσει και την καριέρα του…big star. Το show ξεκίνησε. Σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Deux Hommes

Η Έλενα Παπαρίζου με ένα σουπερ μίνι μαύρο φόρεμα έβαλε φωτιά στην σκηνή. Ήταν η τραγουδίστρια την οποία επέλεξε το σχεδιαστικό δίδυμο “Deux Hommes” για να συνοδεύσει τα ρούχα τους. Τα κορίτσια φορούσαν μακριά μαύρα σακάκια με λευκά πουκάμισα, δημιουργώντας ένα «χαλαρό» ανδρόγυνο look. Τα ρούχα τους έκαναν αναφορές στις δεκαετίες ’70 και ’90. Έντονα χρώματα και γεωμετρικότητα. Με εντυπωσίασαν τα outfits με τον ανδρόγυνο χαρακτήρα που θύμιζαν αυτά του Yves Saint Laurent.

Άγγελος Μπράτης

Ο Άγγελος Μπράτης εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά κι αυτόν τον editor at large της ιταλικής “Vogue”, signore Cesare Cunaccia. Καθαρές γραμμές και λοξά κοψίματα. «Ο Άγγελος κάνει μεγάλη καριέρα στην Ιταλία» μου είπε ο δαιμόνιος Ιταλός, μεγάλος fun της Ελλάδας, την οποία επισκέπτεται από τα παιδικά του χρόνια.

Εφη Παπαϊωάννου

Ο κ. Cunaccia δεν φάνηκε να εντυπωσιάζεται πάντως από την εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα, καλλιτέχνιδα που επέλεξε ο κ.Μπράτης. Αντίθετα φάνηκε να διασκεδάζει με την λαϊκή αοιδό κ.Νατάσσα Θεοδωρίδου η οποία τραγούδησε την νέα της επιτυχία, φορώντας μια τουαλέτα που μάλλον θύμιζε…άλλες εποχές (ολίγον old fashioned) πάνω στην πίστα. Τα ρούχα της Κύπριας σχεδιάστριας κ.Έφης Παπαϊωάννου όπως μου είπε το επιτελικό στέλεχος της Italian “Vogue” είχαν έντονες επιρροές από τον συμπατριώτη του Roberto Cavalli.Μακριά και κοντά φορέματα με έντονα animal prints, δερμάτινα σακάκια με καρφιά και πάντα πολύ ψηλά sexy τακούνια.

Celia Kritharioti haute couture

Η Σήλια Κριθαριώτη έκλεψε την παράσταση με μια συλλογή που είχε στοιχεία από ανάλογες που βλέπουμε συνήθως στο Παρίσι και το Μιλάνο. Μια κολεξιόν haute couture η οποία απέπνεε το joie de vivre. Σε ένα σκηνικό γεμάτο αισιοδοξία, λάμψη, παστέλ χρώματα και ένα stage που θύμιζε το περιτύλιγμα μιας καραμέλας, τα κορίτσια έδειξαν καλοφτιαγμένα φορέματα από δαντέλες κεντημένες με πολύτιμα υλικά, outfits κοντά και μακριά με όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι δημιουργίες haute couture. Ροζ περούκες, 15ποντες γόβες Christian Louboutin και μια Δούκισσα Νομικού η οποία τράβηξε όλα τα flash με την τολμηρή εμφάνισή τη,. Το show της Σήλιας «έντυσαν» μουσικά ο Μηδενιστής και η Demmy.

Delight

Τα δικά μας κορίτσια, stylists του “ΒHMAdonna”, Δάφνη Ηλιάκη και Έφη Ρέτζιου, το σχεδιαστικό δίδυμο Delight δηλαδή, δημιούργησαν θετικά σχόλια με κομμάτια εμπνευσμένα από τα φλαμίγκο.

Άγγελος Φρέντζος

Ο Άγγελος Φρέντζος παρουσίασε ρούχα με μια εντελώς καινούργια τεχνική, αυτή του sound print.

Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη παρουσίασε την σειρά “Kore” η οποία μάλλον δεν ενθουσίασε το κοινό. Μακριά κυρίως φορέματα από λινό, ζακετάκια, χοντροκομμένα παπούτσια με μπαρέτες. Η συλλογή δεν θύμιζε σε τίποτα την διεθνή Sophia, την Ελληνίδα που έκλεβε τις εντυπώσεις στο δύσκολο διεθνή fashion world.

Loukia

Η Λουκία άνοιξε το show της με μπαλαρίνες και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο πιάνο. Ρούχα ρομαντικά, εμπνευσμένα από τη σχολή των Ιμπρεσιονιστών.

Αποστόλης Μητρόπουλος

Τα ρυθμικά επιφωνήματα “Sakis, Sakis” προμήνυαν ότι ο star θα ανέβαινε στην σκηνή. Ο Sakis Rouvas εμφανίστηκε με κόκκινο παντελόνι, μπότες και μαύρο μακρύ σακάκι. Οι χορεύτριες με ψηλές κόκκινες μπότες. Ο Απόστολος Μητρόπουλος εμπνεύστηκε από το ντοκιμαντέρ της Jennie Livingston “Paris is burning”. O Sakis συνάντησε στην σκηνή την Nomi Ruiz των Jessica 6 . Τραγούδησαν μαζί την επιτυχία του pop star “Bad Thing”. To show του Σάκη είχε επιμεληθεί ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης.

Τα φώτα σβήνουν

Η βραδιά έκλεισε με ένα πάρτι για 200 περίπου άτομα και επίκεντρο της προσοχής τον fashion editor του show Μιχάλη Πάντο. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τις 12. Η Τατιάνα Στεφανίδου έβαλε το μαύρο παλτό πάνω από το Jackie ‘O φόρεμά της, όπως επίσης και η εντυπωσιακή Φανή Σαραντοπούλου. Η Σίσσυ Φειδά περπατούσε προσεκτικά πάνω στις 12ποντες γόβες της που συνόδευαν ένα κομψό μοβ φόρεμα. Στο προαύλιο και τους γύρω δρόμους του Tae Kwon Do, ο απλός κόσμος περπατούσε γρήγορα μέσα στο κρύο. Το μποτιλιάρισμα με κατεύθυνση την έξοδο ήταν πάλι πολύ μεγάλο.

***Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»