Σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός σκοράρει με το… σταγονόμετρο, η ομάδα του πορτογάλου τεχνικού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα καλείται να (ξανα)βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και τις νίκες, ξεπερνώντας (και) το εμπόδιο των διαφαινόμενων απουσιών των υπερπολύτιμων Σεμπάστιαν Λέτο και Κουίνσι Αμπέγιε.

Οι Πράσινοι υποδέχονται το απόγευμα της Κυριακής (12/2) στο ΟΑΚΑ την Ξάνθη δίχως να υπολογίζονται δύο παίκτες, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά εφέτος στην επιθετική γραμμή του Τριφυλλιού. Το πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά τους στην πορεία του Παναθηναϊκού φαίνεται από τα 15 γκολ και τις εφτά ασίστ του Λέτο και από τρία τέρματα και τις έξι ασίστ του Κουίνσι.

Επίσης, η ήττα (1-0) από τον Λεβαδειακό το περασμένο Σάββατο και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν οι Πράσινοι, οι οποίοι δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες (απόντος του τραυματία Λέτο και του Κουίνσι που χτύπησε κατά τη διάρκεια του ματς), κατέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι αμφότεροι αποτελούν σημαντικά _αν όχι τα σημαντικότερα_ γρανάζια στη μηχανή του ΠΑΟ, που δεν διαθέτει το απαραίτητο βάθος στον πάγκο του ως προς τους αντικαταστάτες τους.

Είναι ενδεικτικό πως όταν… σιωπούν οι δυο άσοι των Πρασίνων, το Τριφύλλι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα παραγωγικότητας. Κάτι τέτοιο συνέβη σε μεγάλο βαθμό τον περασμένο μήνα, οπότε ο Λέτο και ο Κουίνσι σκόραραν μόλις δύο γκολ, ενώ συνολικά όλη η ομάδα πέτυχε μόλις δέκα σε εννέα ματς (περίπου ένα γκολ ανά αγώνα)! Αντιθέτως, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η επίθεση του Παναθηναϊκού παρήγαγε περίπου 2,5 γκολ ανά ματς (σε εφτά παιχνίδια σκόραρε περισσότερα από τρία γκολ).

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κόουτς Φερέιρα θα προσπαθήσει να βρει τις κατάλληλες λύσεις προκειμένου το Τριφύλλι (ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα του ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ) να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο ισπανός φορ Τοτσέ αναμένεται να σηκώσει μεγάλο βάρος στην επίθεση, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος προέρχεται από μακροχρόνιο τραυματισμό.