Νέο κύμα κακοκαιρίας αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις. Κλειστός λόγω παγετού ο περιφερειακός δρόμος Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Αγιο Πέτρο. Άνοιξε η επαρχιακή οδός Βαρυμπόμπης – Κατσιμιδίου ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στον δρόμο Φυλής – Δερβενοχωρίων από το ύψος της Ιεράς Μονής Κλειστών.

Το μεσημέρι τα φαινόμενα παρουσίασαν ύφεση, ωστόσο νωρίς το πρωί χιόνιζε στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας.

Επίσης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που κατά τόπους φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ, ισχύει μερικό απαγορευτικό απόπλου.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους από το λιμάνι του Λαυρίου. Από τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.

Επίσης, δεν γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στα λευκά έχουν ντυθεί η Θεσσαλονίκη, ενώ με δυσκολία πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου. Επίσης, κλειστά λόγω παγετού είναι αρκετά σχολεία.

Στον νομό Έβρου σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι τοπικές αρχές, εξαιτίας των πλημμυρών.

Φιλοξενία αστέγων

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να διαθέσει για την προστασία των αστέγων από σήμερα, Τετάρτη, και για όσο χρειαστεί, δύο χώρους φιλοξενίας: την αίθουσα Δ12 «Νίκος Γκάτσος» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης).

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 2105246515 και 2105239465, ενώ θα έχει ενεργοποιηθεί για να δέχεται κλήσεις (24ωρη λειτουργία) ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1960.

Κακοκαιρία έως το Σάββατο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο.

Από την Πέμπτη και μετά οι χιονοπτώσεις, αν και γενικά ασθενείς, θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Στην Αττική θα αρχίσει η εξασθένηση των φαινομένων.

Την Παρασκευή αναμένεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές στις νοτιότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, στα βόρεια και κεντρικά πεδινά.

Το Σάββατο στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο 7-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το Σάββατο. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα την Παρασκευή, ενώ μικρή άνοδος αναμένεται το Σάββατο.