Ο άνθρωπος είναι η ανώτερη εξελισσόμενη μορφή της ύλης που διαμορφώθηκε κάτω από δοσμένες συνθήκες σε πνεύμα. Είναι εξάρτημα και μέρος της κίνησης και δεν παύει να μεταβάλλεται ως συνέχεια της φύσης αλλά και να αυτομεταβάλλεται με αποτέλεσμα να επηρεάζει την ίδια τη ζώσα φύση που βρίσκεται πάνω στον πλανήτη Γη. Ο άνθρωπος με τη δύναμη του πνεύματος του, τη σωματική του, διάπλαση επικράτησε πάνω στον πλανήτη Γη υποτάσσοντας το ζωικό περιβάλλον του. Μολαταύτα που έχει κάνει βήματα προόδου, δεν κατάφερε όμως να υποτάξει τον ίδιο τον εαυτό του.

Στη σημερινή του εξελικτική μορφή ο άνθρωπος έχει οργανώσει τη διαβίωση του σε πειθαρχημένες κοινωνίες δεν έχει λύση το πρόβλημα της βίαιης σύγκρουσης με τους ομοίους του προκειμένου να λύσει τις διαφορές του. Μέχρι εδώ έχω μια γνώμη και με τον τρόπο που την κάνω γνωστή σίγουρα διχάζω τους αναγνώστες του κειμένου. Οπότε το θέμα μένει διαφιλονικούμενο. Σε πιο βαθμό όμως; Στο βαθμό λογικής ερευνητικής, εποικοδομητικής αντιπαράθεσης ή βίαιης καταστροφικής σύγκρουσης;

Δηλαδή ένας καλός χριστιανός που πιστεύει ότι ο θεός έπλασε τον κόσμο μέσα σε έξη μέρες δεν αποκλείεται να μου τη στήσει σε μια απόμερη γωνιά και να με επιτεθεί. Την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη που διανύουμε «Δωδεκάδες χριστιανοί» όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ δολοφονήθηκαν από τους μουσουλμάνους αντάρτες που πολεμάνε κατά του Ασαάτ στη Συρία. Ακούγεται ότι οι ξεσηκωμένοι αγωνίζονται για την προσωπική τους ελευθερία κι θέλουν να απαλλαγούν από την καταπίεση και την τυραννία ενός δικτάτορα. Εδώ μπαίνει το ιστορικό ερωτηματικό. Τι είδους κατηγορίας άνθρωποι είναι αυτοί και πως καταλαβαίνουν τη προσωπική ελευθερία του ατόμου.

‘Η είδηση.: « πως η κερδοσκοπία με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ένα «παιχνίδι με τη φωτιά», που τονίζει σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και πρώην αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, ‘Αλφρεντ Γκούζενμπαουερ . Ή είδηση: «Ο Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης του Σόρος» « Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Σόρος διώκεται για απάτη, καθώς ενεπλάκη σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά.» «γνώθι σαυτόν» είναι το άτομο που έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται ορθά το κοινωνικόπολιτικό και φυσικό του περιβάλλον. Μ ε προοπτική να συμβάλλει εποικοδομητικά στην κοινωνία που είναι ενταγμένος. Σημαίνει εκείνον ο οποίος έχει σωστή γνώμη ΄ όχι κάποια γνώμη.

Στο σημείο αυτό ο Ι.Kant απασχολήθηκε με το νόημα της λέξης Aufklärung. (Εξιχνίαση , αναζήτηση).Το «γνώθι σαυτόν» δεν σημαίνει να τα γνωρίζεις όλα. Αλλά να κατέχεις την ορθολογιστική χρήση του πνεύματος που πηγάζει από την κοινωνική αναγκαιότητα και να την προσφέρεις στη πρώτη του μορφή σαν γνώμη.

Φερειπείν: τι τα θέλει τα περισσότερα χρήματα ο Σόρος αφού τα καθημερινά του κέρδη υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο δολάρια ημερησίως!!! Και μάλιστα όταν οργανώνει και οικονομικές επιθέσεις κατά κρατών.

Οι γνώμες που προσφέρουν σήμερα από τις ειδικές στήλες των εφημερίδων του διαδικτύου οι αναγνώστες είναι μια νέα ιστορική προσφορά που συμβάλλει στη γνήσια διαπαιδαγώγηση των νέων γενεών προς το «γνώθι σεαυτόν» Αφού αυτές σωστές ή λανθασμένες δεν είναι οργανωμένες με μεθοδικότητα και αντιπαραβάλλονται προσωπικές απόψεις που συντελούν στην αύξηση του ενδιαφέροντος του ατόμου για τα κοινά.. Ενεργοποιούν την τάση για έρευνα.