Τα «Golden girls» κατακλύζουν τους δρόμους το φετινό καλοκαίρι. Χρυσά φορέματα, μαγιό, παπούτσια και αξεσουάρ δημιουργούν ένα εκτυφλωτικό σκηνικό κάτω από τον καυτό ήλιο. Το χρυσό άλλωστε είναι το χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στις γυναίκες οι οποίες θέλουν πάντα να είναι «κυρίαρχες του παιχνιδιού». Το χρώμα της απόλυτης λάμψης για κορίτσια με έντονη προσωπικότητα.

Από την εποχή ακόμα που η πανέμορφη Όνορ Μπλάκμαν, συμπρωταγωνίστρια του Σον Κόνερι στην πολυσυζητημένη ταινία «Goldfinger» (από την σειρά ταινιών του πράκτορα 007), βρέθηκε να…ταξιδεύει στον Παράδεισο, με το ολόγυμνο καλλίγραμμο κορμί της καλυμμένο στη χρυσή μπογιά, οι γυναίκες γοητεύονταν από το «φως» που εξέπεμπε.

Η πρώην super model Ιμάν (νυν κυρία Ντέιβιντ Μπάουϊ) επέλεξε να μεταμορφωθεί σε βασίλισσα της Αιγύπτου με ένα λαμπερό outfit και ογκώδη κοσμήματα για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ «Remember the time» και «πρωταγωνιστή» τον διάσημο σταρ και στενό της φίλο Μάικλ Τζάκσον.

Η Σαρλίζ Θέρον φόρεσε ένα sexy, σχεδόν διάφανο χρυσό φόρεμα για την διαφημιστική καμπάνια δημοφιλούς αρώματος του οίκου Christian Dior. Η Νικόλ Κίντμαν έκανε όλο και πιο συχνές επίσημες εμφανίσεις με τις χρυσές δαντέλες του John Galliano.

Η Κέιτ Μπλάνσετ επέλεξε χρυσή τουνίκ με παγέτες και χρυσά peep toe με φιόγκους για την εμφάνισή της, μόλις μερικές μέρες πριν στα εγκαίνια του ανακαινισμένου καταστήματος του οίκου Louis Vuitton στη Ρώμη. Η Μαντόνα μέσα από το τελευταίο της βίντεο κλιπ «Give me all your luvin» παραδίδει μαθήματα εξαιρετικού styling επιλέγοντας χρυσές αλυσίδες στην μέση, κρίκους στα αυτιά και τεράστιους χρυσούς σταυρούς στο λαιμό της.

Οι οίκοι Gucci και Versace επιλέγουν να συνδυάσουν το χρυσό με μαύρο. Πρωινά φορέματα, σορτς και παντελόνια με έντονες χρυσές λεπτομέρειες. Μίνι φορέματα της Ντονατέλα με χρυσά τρουκς, μπλούζες Gucci και στενά φορέματα με χρυσές παγέτες πάνω σε μαύρο φόντο.

Χρυσές λεπτομέρειες στα σορτς και τις φόρμες του οίκου Marni, χρυσές πέτρες πάνω στα μεταξωτά λευκά μαντό της Prada. Χρυσές ζώνες σχεδόν πλεκτές σαν αυτές που βρίσκουμε στα καταστήματα λαϊκής τέχνης για τον οίκο Balmain. Μοιάζουν μοναδικές πάνω από την στενή μίνι φούστα της Ντάρια Γουερμπόι.

Μεγάλες χρυσές τσάντες από τον Ricardo Tisci για τον οίκο Givenchy. Χρυσά πέδιλα με στρας λεπτομέρειες στα τακούνια για την Jill Stuart. Χρυσά πέδιλα με λεπτά λουριά για τον οίκο Gucci. Χρυσές γόβες με μεγάλα κρύσταλλα για τον Yves Saint Laurent.

Εκπληκτικά τσαντάκια από πλεξιγκλάς με χρυσή αλυσίδα και χρυσές λεπτομέρειες για τον Valentino Garavani. Clutch bags από μαύρο μέταλλο με μεγάλους χρυσούς σταυρούς στο κέντρο και την υπογραφή του οίκου Lanvin. Ολόχρυσα βραχιόλια- χοντρές βέργες (χωρίς πολύτιμες πέτρες) από την Gaia Repossi.

Εκτυφλωτικά κολιέ με φλουριά που «φέρνουν» στο gypsy look από τους Dolce & Gabbana. Οι σταυροί έρχονται και πάλι στην μόδα και συνοδεύουν τα ρούχα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι συλλογές κοσμημάτων από σφυρήλατο χρυσό των οίκων Zolotas και Ilias Lalaounis βρίσκονται και πάλι στην κορυφή καθώς ταιριάζουν απόλυτα στα «Golden girls» του καλοκαιριού.

Χρυσά όνειρα για όλους τους μεγάλους designers του πλανήτη. Ένα…golden eye πάνω από τους σημαντικούς οίκους. Από τον Dior, στον Balmain και από εκεί στην Chanel, τον Givenchy, τον Elie Saab, τη Lisa Bruce με τα super sexy μπικίνι της.

Οι διάσημοι σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μιλάνο, το Λονδίνο, την Νέα Υόρκη λένε ένα μεγάλο ναι στα χρυσά, φωτεινά, ξέγνοιαστα καλοκαίρια. Τον ίδιο «δρόμο» ακολουθούν και εκείνοι οι οποίοι σχεδιάζουν πιο οικονομικές συλλογές.

Ο εντυπωσιακός, εκτυφλωτικός κόσμος της μόδας και οι νέες τάσεις ανεβάζουν την ψυχολογία και αποτελούν ισχυρό αντίδοτο στην κρίση…