Και οι δύο έφτιαξαν το όνομά τους ως πρωταθλητές Ευρώπης στον Αγιαξ και το εξαργύρωσαν στη Μπαρτσελόνα. Φαίνεται όμως, ότι ο κ. Γιόχαν Κρόιφ και ο κ. Λουίς φαν Γκαλ δεν μπορούν να συνυπάρξουν στον «Αίαντα». Οταν τον περασμένο Νοέμβριο το διοικητικό συμβούλιο της ολλανδικής ομάδας υπέδειξε τον κ. Φαν Γκαλ και τον κ. Μάρτιν Στόρκενμπομ ως διευθυντικό δίδυμο παρακάμπτοντας τον κ. Κρόιφ και τέσσερα προσκείμενα σε αυτόν μέλη, ο «ιπτάμενος ολλανδός» προσέφυγε στα δικαστήρια.

Το εφετείο του Αμστερνταμ που εξέτασε την υπόθεση δικαίωσε τον κ. Κρόιφ, αναφέροντας στο σκεπτικό της απόφασης ότι «τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αγιαξ αγνόησαν εσκεμμένα τον Κρόιφ και τέσσερα άλλα μέλη» ακυρώνοντας έτσι την πρόσληψη του κ. Φαν Γκαλ.

Στο επόμενο επεισόδιο του διοικητικού «εμφυλίου» ο δικηγόρος του Αγιαξ κ. Πέτερ Βάκι δήλωσε ο «Αίαντας» θα σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να κινηθεί εκ νέου για την πρόσληψη του κ. Φαν Γκαλ και του κ. Στόρκενμπομ. Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ο οποίος παραπαίει αγωνιστικά στην έκτη θέση της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος.