Πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Ετήσιο Γεύμα των Όσκαρ και όλοι οι λαμπεροί σταρ του Χόλιγουντ ήταν εκεί.

Ο λόγος για το 31ο Γεύμα της Ακαδημίας προς τιμήν των υποψηφίων που έγινε στο ξενοδοχείο Beverly Hills, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους όσοι δεν γνωρίζονται, οι πρωτάρηδες να μπουν στο κλίμα και όλοι μαζί να διασκεδάσουν -χωρίς την παρουσία φωτογράφων και δημοσιογράφων- λίγες ημέρες πριν την μεγάλη βραδιά της απονομής (Κυριακή 26 Φεβρουαρίου).

«Γιορτάστε το σινεμά όλοι μαζί» είναι το θέμα της 84ης Απονομής των βραβείων Όσκαρ και αυτό ζήτησαν από τους οπαδούς του κινηματογράφου αλλά και από τους λαμπερούς ηθοποιούς οι παραγωγοί του φετινού σόου Μπράιαν Γκρέιζερ και Ντον Μίσερ καθώς και ο πρόεδρος του Academy of Motion Picture Arts and Sciences Τομ Σέρακ.

«Σε μια εποχή που όλο και περισσότερες ταινίες έρχονται κατευθείαν στο σαλόνι του σπιτιού μας μέσω internet, μέσω δορυφορικής και καλωδιακής τηλεόρασης, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε την γοητεία του να μοιραζόμαστε το γέλιο και τα έντονα συναισθήματα μιας ταινίας μαζί με άλλους ανθρώπους στο σινεμά» ανέφερε ο Μπράιαν Γκρέιζερ, παραγωγός της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «A Beautiful Mind».

Και για να ενισχύσει το μήνυμα αυτό η Ακαδημία δημιούργησε πόστερ με αγαπημένους ηθοποιούς σε μοναδικούς ρόλους -μεταξύ των οποίων οι Τομ Χανκς στο «Forrest Gump», Κλαρκ Γκέιμπλ και Βίβιεν Λέιχ στο «Gone With the Wind»-, ενώ όπως ανέφερε ο Γκρέιζερ το Kodak Theater -όπου γίνεται η απονομή των Όσκαρ- «θα πρέπει να φαντάζει σαν μια μεγάλη κλασική κινηματογραφική αίθουσα».

Επίσης πρόσθεσε ότι ως παραγωγοί έχουν βάλει τρεις στόχους για την φετινή τελετή απονομής: να είναι διασκεδαστική, να διαθέτει class και να είναι στην… ώρα της. Γι’ αυτό μάλιστα παρακάλεσε τους υποψηφίους να σεβαστούν και να τηρήσουν το όριο των 45» για τους ευχαριστήριους λόγους τους, ενώ παρουσίασε και ένα χιουμοριστικό βίντεο στο οποίο ο Τομ Χανκς παραδίδει μαθήματα για το πως να κάνουν τις ομιλίες τους σύντομες, απλές και ειλικρινείς.

Ανάμεσα στου λαμπερούς υποψηφίους ήταν και ο Τζορτζ Κλούνεϊ -που διεκδικεί το Όσκαρ Α ανδρικού ρόλου-, ο οποίος δήλωσε ότι του αρέσει η συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί έχει την ευκαιρία να βλέπει φίλους που δεν έχει δει για πολύ καιρό, αλλά και να γνωρίζει καινούριους.

«Ο κόσμος νομίζει ότι είμαστε συνέχεια μαζί με τους φίλους μας και πίνουμε σαμπάνια στο Χίλτον. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι είχα να δω τον Μπραντ (σ.σ με τον οποίο είναι στενοί φίλοι) περίπου ένα χρόνο» ανέφερε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Από την πλευρά του ο Μπραντ Πιτ δήλωσε αστειευόμενος ότι φέτος γνώρισε ένα πολύ ωραίο τύπο που λέγεται Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο επίσης υποψήφιος για Όσκαρ Α ανδρικού ρόλου Ζαν Ντουζαρντέν ανέφερε ότι η εν λόγω υποψηφιότητα είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν, αλλά προσπαθεί να μην σκέφτεται την πιθανότητα να νικήσει.

«Θέλω να αφήσω το στοιχείο της έκπληξης. Θέλω να αισθανθώ τη συγκίνηση της στιγμής, δεν θέλω να έχω προβλέψει τα συναισθήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Εξίσου ενθουσιασμένη ήταν και η Μελίσα Μακάρθι, που παίζει στην ταινία Bridesmaids και είναι υποψήφια για Όσκαρ β γυναικείου ρόλου.

«Είχα μια συναρπαστική χρονιά! Είναι σαν να ζω ένα όνειρο» ανέφερε η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Εκτός από του παραπάνω σταρ, το λαμπερό παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Κένεθ Μπράνα, Γκάρι Όλντμαν, Ντεμιάν Μπισίρ, Τζόνα Χιλ, Οκτάβια Σπένσερ, Μπερενίς Μπεζο, Ρούνεϊ Μάρα, Μισέλ Γουίλιαμς, Μέριλ Στριπ, Γκλεν Κλόουζ κ.α, οι σκηνοθέτες Μισέλ Χαζαναβίσιους, Μάρτιν Σκορτσέζε, Αλεξάντερ Πέιν, Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και οι μουσικοί Σέρτζιο Μέντες και Σιέντα Γκάρετ.