Απονεμήθηκαν εχθές -Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου- τα παγκόσμια αθλητικά βραβεία Laureus στο Λονδίνο σε μια εκδήλωση με έντονο άρωμα Χόλιγουντ.

Με τον Κλάιβ Όουεν παρουσιαστή της βραδιάς και λαμπερές προσκεκλημένες μεταξύ των οποίων το διεθνούς φήμης μοντέλο -και πρώην αγαπημένη του Λεονάρτνο Ντι Κάπριο- Μπαρ Ραφαέλι, την Βρετανίδα ηθοποιό Θάντι Νιούτον και την χρυσή κληρονόμο Ταμάρα Έκλεστοουν -κόρη του μεγιστάνα ιδιοκτήτη της F1 Μπέρνι Έκλεστον- η βραδιά διέθετε πολύ λάμψη και ακόμη περισσότερο στιλ.

Ανάμεσα στους σταρ που έδωσαν το παρών ήταν και ο ηθοποιός Κρις Χέμσγουορθ, συνοδευόμενος από την εγκυμονούσα σύζυγό του, επίσης ηθοποιό Έλσα Πατακί.

Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν και οι αθλητές που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση. Με κομψά κοστούμια και σέξι βραδινές τουαλέτες δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα τους χολιγουντιανούς σταρ.

Ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς που απέσπασε τον τίτλο του «Αθλητή της χρονιάς», ενώ ο αντίστοιχος γυναικείος τίτλος απονεμήθηκε στην Βίβιαν Τσεριγιότ.

Μεγάλη νικήτρια και η Μπαρτσελόνα η οποία πήρε το το βραβείο «Καλύτερης ομάδας», έπειτα από μία άκρως επιτυχημένη χρονιά όπου κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ταλέντο της χρονιάς» αναδείχθηκε ο παίκτης του γκολφ Ρόρι Μακλρόι, ενώ «Κορυφαίος Αθλητής με αναπηρία ο Νοτιοαφρικανός δρομέας Όσκαρ Πιστόριους.

Δείτε αναλυτικά την λίστα των νικητών των Laureus World Sports Award:

SPORTSMAN – Tennis player Novak Djokovic

SPORTSWOMAN – Long-distance runner Vivian Cheruiyot

SPORTSPERSON WITH A DISABILITY – Runner Oscar Pistorius

ACTION SPORTSPERSON – Surfer Kelly Slater

TEAM – FC Barcelona

COMEBACK OF THE YEAR – Golfer Darren Clarke

BREAKTHROUGH OF THE YEAR – Golfer Rory McIlroy

LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD – Sir Bobby Charlton