Στο Λος Αντζελες πέφτει η… καρό σημαία για τις Παραολυμπιακές προκρίσεις εν όψει Λονδίνου 2012, όσον αφορά το άθλημα της ποδηλασίας. Στην «Πόλη των Αγγέλων», από τις 9 ως τις 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας αθλητών με αναπηρίες, το οποίο αποτελεί την ύστατη αγωνιστική εκδήλωση που δίνει βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη για τη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας. Η ελληνική αποστολή στο Λος Άντζελες περιλαμβάνει δύο αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στo tandem. Πρόκειται για τους Γιώργο Μανατάκη και Κωνσταντίνο Τρουλινό και τις Αργυρώ Μηλάκη και Αδαμαντία Χαλκιαδάκη.

«Είναι ο τελευταίος αγώνας στο καλαντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας και ο τελευταίος αγώνας για τις χώρες που διεκδικούν βαθμούς στην κατάταξη ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στόχος μας είναι η δεκάδα στα tandem, γιατί όχι και στην οκτάδα, ώστε να κερδίσουμε ακόμη περισσότερους βαθμούς. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και θεωρώ βέβαιο ότι θα καταρρίψουν τα πανελλήνια ρεκόρ, βελτιώνοντας σημαντικά τις επιδόσεις τους», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής και αρχηγός αποστολής κ. Γιώργος Βαρβεράκης.
Η χώρα μας έχει εξασφαλίσει ήδη δύο προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που όπως τόνισε ο κ. Βαρβεράκης, μέσω της παγκόσμιας κατάταξης θα προσπαθήσει να τις διπλασιάσει: «Είναι γεγονός ότι πλέον κοιτάμε στα μάτια τις μεγάλες δυνάμεις του εξωτερικού. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ακόμη μία θέση στις γυναίκες για το Λονδίνο, ενώ έχουμε πιθανότητες και στους άνδρες για κάτι ανάλογο».

*
Το επίσημο site της διοργάνωσης είναι το http://www.paracyclingla2012.com