Με διαφορά ολίγων ωρών ο αρχηγός του ΠαναθηναϊκούΔημήτρης Διαμαντίδηςέκλεισε δις την πόρτα της Εθνικής Μπάσκετ εν όψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βενεζουέλας και (γιατί όχι;) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Πέρασα πολύ ωραία στην Εθνική, αλλά όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν», δήλωσε ο 32χρονος άσος κατά τη χθεσινή (5/2) κοινή τηλεοπτική εμφάνισή του με τον αρχηγό του ΟλυμπιακούΒασίλη Σπανούληστην κλήρωση του Τζόκερ.

Η αντίδρασή του ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη στη σημερινή (6/2) εκδήλωση της «Wind», όταν ρωτήθηκε σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή στην Εθνική. «Ειλικρινά έχω κουραστεί να απαντώ σε αυτή την ερώτηση, δεν θέλω να πω κάτι άλλο», αποκρίθηκε ο Διαμαντίδης, αλλά δεν αρνήθηκε να αναφερθεί στις πιθανότητες πρόκρισης στο Λονδίνο: «Η Εθνική έχει καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, διαθέτει πάρα πολύ καλή ομάδα, σαφώς έχει πολύ μεγάλες ελπίδες και όλοι θέλουμε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες»…

Ο αρχηγός του Τριφυλλιού, πάντως, ήταν διπλά υπερήφανος και είχε τους λόγους του. Ο πρώτος αφορούσε στην κίνηση της «Wind» να προσφέρει συνολικά 21.700 ευρώ στο Παιδονευρολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για την αναμόρφωση δύο ειδικών θαλάμων και στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Καστοριάς στο πλαίσιο της κοινωνικής εκστρατείας «Τα Παιδιά Νικάνε».

Για κάθε ένα από τα 217 καλάθια που πέτυχαν ο Διαμαντίδης και οΘοδωρής Παπαλουκάς(αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και εκπροσωπήθηκε από τον αδελφό τουΚώστα), η Εταιρεία προσέφερε 100 ευρώ και για την ιστορία, ο άσος του ΠΑΟ πέτυχε 157 καλάθια (15.700 ευρώ) και ο πρώην Ερυθρόλευκος 60 (6.000 ευρώ).

«Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Wind τα τελευταία χρόνια. Για μένα είναι μεγάλη χαρά γιατί τα χρήματα αυτά πάνε σε ανθρώπους, που τα έχουν ανάγκη, στη γενέτειρα μου την Καστοριά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμβάλλω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο», είπε ο Διαμαντίδης.

Ο δεύτερος λόγος που τον έκανε υπερήφανο ήταν αγωνιστικός και αφορούσε στην πρόσφατη επιβλητική νίκη (77-56) του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη: «Αν εννοείτε το πώς ήλθε η νίκη, σίγουρα όταν παίζεις καλά και κερδίζεις είναι σημαντικό, χαίρεσαι γιατί έχεις προσπαθήσει όλη τη χρονιά, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στην προπόνηση για να βγάλεις ένα αποτέλεσμα στον αγώνα. Σίγουρα χαίρεσαι και είσαι υπερήφανος που μπορείς να κερδίσεις μέσα στην Τουρκία, σε μια δύσκολη έδρα. Από εκεί και πέρα, αυτό τελείωσε, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας».

Ποιο είναι αυτό; Η αναμέτρηση της Πέμπτης (9/2, 21.45) με την ίδια αντίπαλο στο ΟΑΚΑ για την 4ηαγωνιστική τουTop16 της Ευρωλίγκας: «Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Φενέρ, ένα ματς που θέλουμε να κερδίσουμε. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε, να παίζουμε καλά και να βελτιωνόμαστε. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Σαφώς θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα, αλλά θα δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Θέλοντας, μάλιστα, να δείξει τη δέουσα προσοχή στην επικείμενη «μάχη» με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στο επερχόμενο (Κυριακή 12/2, 17.00) σούπερ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ: «Πρώτα έχουμε το παιχνίδι με τη Φενέρ και μετά θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αυτό που προέχει για εμάς είναι το παιχνίδι με τη Φενέρ»…