Mε την κατάθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, κατά του οποίου ο Επαναστατικός Αγώνας είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση πολύ κοντά στην οικία του, στην περιοχή του Λυκαβηττού, στις 30 Μαΐου του 2006, συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε ενεργοποιηθεί με τηλεχειρισμό, είχε τοποθετηθεί σε σακβουαγιάζ που είχε αφεθεί σε ποδήλατο.

Μιλώντας για το πώς έζησε ο ίδιος τα περιστατικά ο πρώην υπουργός κατέθεσε πώς «κάθε μέρα έφευγα από το σπίτι μεταξύ 7 και 9 η ώρα το πρωί. Εκείνη τη μέρα και ενώ κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου , θυμήθηκα πως είχα ξεχάσει το χαρτοφύλακά μου. Επιστρέφοντας στο σπίτι μου για να τον πάρω άκουσα ένα πολύ δυνατό κρότο. Αργότερα πληροφορήθηκα από τους αξιωματικούς της αστυνομίας το τι είχε συμβεί. Αν ήμουν κοντά στο συγκεκριμένο σημείο θα υπήρχαν δραματικές συνέπειες» κατέθεσε ο πρώην υπουργός, ο οποίος δήλωσε πως πληροφορήθηκε ότι πρόκειται για ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα από την προκήρυξη.

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης δήλωσε πως «μετά την δημοσίευση της προκήρυξης δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με την ταυτότητα των δραστών ή τη φύση του χτυπήματος. Με ενδιέφερε απλά ότι δεν είχα σκοτωθεί. Επιπλέον δεν ήμουν πλέον ο αρμόδιος υπουργός και δεν είχα κάποια θεσμική ιδιότητα ως προς αυτό το θέμα».

Σημειωτέον ότι στην προκήρυξη με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια, αναφερόταν πως η επίθεση εναντίον του πρώην υπουργό ματαιώθηκε υπό τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος διερχόμενος περαστικός. «Στο σημείο είχε φτάσει αστυνομικός μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο. Για να μην πέσει ο μηχανισμός στα χέρια της αστυνομίας αλλά και να μην κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος οι σύντροφοι που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πυροδότησαν τον μηχανισμό σε στιγμή που δεν υπήρχαν διερχόμενοι άνθρωποι» είπε αργότερα, σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην υπουργού η Παναγιώτα Ρούπα, μια από τους τρεις κατηγορουμένους που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο του δικαστηρίου για το αν στο διάστημα πριν την επίθεση είχε δεχθεί απειλές από οποιονδήποτε, ο κ. Βουλγαράκης απάντησε πως «όλοι οι υπουργοί και πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης κατά καιρούς δέχονται απειλές. Δεν είχα αξιολογήσει κάποια ως σοβαρή».

Αναφερόμενος στην εικόνα που είχε διαμορφώσει ως υπουργός δημόσιας Τάξης για την οργάνωση ο κ. Βουλγαράκης τη χαρακτήρισε «σκληρή οργάνωση που δεν περιορίζονταν σε χτυπήματα για τη δημιουργία εντυπώσεων αλλά επεδίωκε αίμα» ενώ χαρακτήρισε τη δίκη «όχι πολιτική, αλλά εγκληματική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ακροατήριο υπήρχαν φίλοι και συγγενείς των κατηγορούμενων, ορισμένοι εκ των οποίων απηύθυναν μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς τον πρώην υπουργό καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης του.

Απάντηση από Μαζιώτη- Ρούπα

Την κατάθεση του πρώην υπουργού σχολίασαν μετά την αποχώρησή του η Παναγιώτα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης. Η Π. Ρούπα είπε πως ο λόγος που ο Επαναστατικός Αγώνας επέλεξε ως στόχο το Γ. Βουλγαράκη είναι γιατί «ως υπουργός Δημόσιας Τάξης συμπύκνωνε τον εγκληματία (αναφερόμενη στην υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών το καλοκαίρι του 2006) και τον κομβικής σημασίας πολιτικό παράγοντα που συμμετείχε στην διαμόρφωση ενός κατασταλτικού πλαισίου κατά της ελληνικής κοινωνίας (αναφερόμενη στην υπόθεση των υποκλοπών και τα μέτρα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004)».

Ο Ν. Μαζιώτης υπερασπίστηκε και αυτός την επιλογή του Επαναστατικού Αγώνα να θέσει τον κ.Βουλγαράκη ως στόχο. Μάλιστα, κάποια στιγμή ενώ ο υπουργός είχε αποχωρήσει, άρχιζε να διαβάζει αποσπάσματα από το δημοσιευμένο, στο παρελθόν, πόθεν έσχες του κ. Βουλγαράκη και της τότε συζύγου του. Χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό «από τους αρχιυπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση του ελληνικού λαού, ο οποίος σήμερα φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών. Αντιθέτως, εμείς είμαστε περήφανοι για τη δράση μας. Σε αυτή τη δίκη είμαστε κατήγοροι, όχι κατηγορούμενοι» είπε.