H ταινία «Αusterity Measures» (σ.σ. «Μέτρα λιτότητας») που συνυπογράφουν οι σκηνοθέτες Μπεν Ράσελ και Γκιγιόμ Καιγιό, επιλέχτηκε από το κινηματογραφικό φεστιβάλ Βερολίνου για προβολή κατά την διάρκεια της 62ης διοργάνωσής του (9- 19 Φεβρουαρίου).

Το πειραματικής αισθητικής φιλμ που είναι μια παραγωγή του ιδίου του Ινστιτούτου Γκέτε της Αθήνας και της κινηματογραφικής κολεκτίβας LabA (LaborAthen) θα προβληθεί στην Μπερλινάλε το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Τμήμα Forum Expanded.

Πρόκειται για μια «ακτινογραφία» της κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα μετά τα απανωτά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί από την Τρόικα και είναι εστιασμένο στην περιοχή των Εξαρχείων (τίτλος εργασίας της ταινίας ήταν «Exarcheia, Red-Blue-Green»).

Γυρισμένη σε 16mm, η ταινία δημιουργήθηκε μέσα σε 5 μέρες τον Σεπτέμβριο του 2011 κατά τη διάρκεια του workshop «Hand over cinema Athens 2011».
Πέρσι για πρώτη φορά το εργαστήριο «Hand over cinema Athens» κάλεσε έλληνες και ξένους κινηματογραφόφιλους, επαγγελματίες κινηματογραφιστές, εικαστικούς καλλιτέχνες, σπουδαστές αλλά και ερασιτέχνες να συγκεντρωθούν στην Αθήνα και να κάνουν χειροποίητες ταινίες με στόχο την απεικόνιση διαφόρων πτυχών της πόλης.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έγινε στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου στις 13 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Το «Αusterity Measures» είναι καρπός της ελληνογερμανικής συνεργασίας στο χώρο του πολιτισμού που στηρίζεται από το γερμανικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Είναι πολύ χαρμόσυνο που η δημιουργία ενός δικτύου στο χώρο του κινηματογράφου έχει βρει ανταπόκριση όχι μόνον στην Ελλάδα και στη Γερμανία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα του Goethe-Institut Athen θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία ενός ελληνογερμανικού κινηματογραφικού δικτύου και ευχαριστεί όλους τους δημιουργούς που συνεργάζονται και το στηρίζουν.