Χωρίς τον αργεντινό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Λέτο θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας τον Λεβαδειακό για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι δοκιμάζονται στη Λιβαδειά το απόγευμα (19.30-Novasports1) του Σαββάτου (4/2) με στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει σε τροχιά τίτλου καθώς θα τους δώσει προβάδισμα οχτώ βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία Ολυμπιακό, που 24 ώρες αργότερα θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Για ένα ακόμη παιχνίδι πάντως ο τεχνικός του Τριφυλλιού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα καλείται να προετοιμάσει την ομάδα του έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Σημαντικότερο όλων βεβαίως θεωρείται η δεδομένη απουσία του Λέτο (πονάει στο γόνατο και είχε απουσιάσει και από το ματς της περασμένης αγωνιστικής με τη Δόξα) από την επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, καθώς οι Πράσινοι θα στερηθούν όχι μόνο τα 15 γκολ που έχει πετύχει αλλά και τις εφτά ασίστ που έχει μοιράσει σε 17 συμμετοχές.

Η απουσία του Λέτο πάντως δεν συνιστά απαραιτήτως και αρνητικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στις μόλις τρεις φορές που έχει απουσιάσει εφέτος, είναι αήττητος με απολογισμό δύο νικών και μιας ισοπαλίας (Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΟ 0-1, Παναιτωλικός-ΠΑΟ 1-1 και Δόξα Δράμας-ΠΑΟ 0-1).

Αλλωστε, το ρόλο του γκολτζή από τις αρχές του 2012 έχει αναλάβει στους Πράσινους ο ισπανός σέντερ φορ Τοτσέ, ο οποίος έχει πετύχει τα τέσσερα από τα εννέα τελευταία τέρματα που έχει πετύχει το Τριφύλλι. Ο 29χρονος στράικερ που ισοφάρισε (1-1) στις καθυστερήσεις τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, σκόραρε δύο γκολ στην εντός έδρας νίκη (3-0) επί του Λεβαδειακού προ δεκαημέρου, ενώ την περασμένη Κυριακή πέτυχε το νικητήριο γκολ στην εκτός έδρας επικράτηση (1-0) επί της Δόξας Δράμας στο Καυτανζόγλειο.

Ο Τοτσέ αναμένεται να είναι ο βασικός σέντερ φορ του ΠΑΟ και στη Λιβαδειά, όπου θα πλαισιωθεί επιθετικά από τους Κλέιτον, Ζέκα και πιθανώς τον Κουίνσι, ο οποίος όμως προέρχεται από τραυματισμό. Εφόσον κριθεί απαραίτητο να προφυλαχτεί ο γκανέζος μεσοεπιθετικός (τουλάχιστον στο ξεκίνημα του παιχνιδιού), ο Μαυρίας είναι ο επικρατέστερος για να πάρει τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Πέραν του Κουίνσι, στην 20μελη αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι: Καρνέζης, Καπίνο, Κοτσόλης, Βύντρα, Μαρίνος, Ιωαννίδης, Σπυρόπουλος, Μπίαρσμιρ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Βιτόλο, Σιμάο, Μαυρίας, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ, Ζέκα, Πετρόπουλος και Λαγός.

Αντιθέτως, δεν υπολογίζονται και αποκλείστηκαν οι τραυματίες Λέτο, Νίνης, Μπουμσόνγκ, Ρούντολφ, ο ασθενής Καραγκούνης και ο Καντέ ο οποίος συμμετέχει με την Εθνική του Μάλι στο Κόπα Αφρικα.