Ο δρόμος για την επιστροφή της ΑΕΚ στην προσφυγική γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας μέσω της κατασκευής γηπέδου στον ίδιο χώρο που άλλοτε στεγαζόταν το «Νίκος Γκούμας» είναι πλέον ανοιχτός και στρωμένος κατάλληλα από την Πολιτεία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε αποδεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 82 βουλευτές, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Βούρο μέσω της οποίας παρέχεται στην ΑΕΚ η άδεια να προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου. Ακολούθησε το ψήφισμα του σχετικού άρθρου μέσω του οποίου επικυρώθηκε το δικαίωμα της Ενωσης να προχωρήσει τις διαδικασίες απόκτησης ποδοσφαιρικής στέγης στον συγκεκριμένο ιδιόκτητο χώρο.

Θα πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα πλαισιώνονται από βοηθητικές (εντευκτήρια, αίθουσες εξυπηρέτησης των μέσων ενημέρωσης, χώροι εστίασης, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κ.ά.) αλλά και χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης (καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώροι ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ.), χωρίς εφαρμογή των περιορισμών του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού. Την τροπολογία υπέγραψαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και των «Ελεύθερων Πολιτών».

Ο εμπνευστής της προσπάθειας κ. Γιάννης Βούρος κατά τη διάρκεια της ομιλία τους στο Κοινοβούλιο πριν γίνει αποδεκτή η τροπολογία, ξεκίνησε με αναφορές στην ιστορία της ΑΕΚ και στη συνέχεια τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρχουν από το συγκεκριμένο έργο, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και μίας εστίας αθλητισμού για τη νεολαία, ενώ αναφέρθηκε και στην εύκολη προσβασιμότητα μέσω του νέου σταθμού του «Μετρό» στον Περισσό.

Η ΑΕΚ καλείται πλέον να βάλει τα θεμέλια για την επιστροφή στη φυσική έδρα της. Ασφαλώς θα πρέπει να βρεθούν και τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανέγερση γηπέδου κάτι που μόνο εύκολο δεν φαντάζει βάσει της τωρινής οικονομικής συγκυρίας για την ΠΑΕ σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ωστόσο είναι αληθές ότι η προοπτική κατασκευής ενός ιδιόκτητου γηπέδου καθιστά την ΑΕΚ ως ΠΑΕ πολύ πιο ελκυστική για πιθανούς επενδυτές…