• Αναζήτηση
 • To Σινικό Τείχος των μυρμηγκιών

  Πολυμελής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε στο υπέδαφος ενός μεγάλου λιβαδιού στην Βραζιλία μια γιγάντια αποικία μυρμηγκιών. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό οικοδόμημα που μοιάζει με λαβύρινθο ανθρώπινης κατασκευής. Την ερημωμένη σήμερα αποικία που διαθέτει φωλιές, δρόμους, λεωφόρους ακόμη και κήπους κατασκεύασαν μυρμήγκια του είδους Leaf Cuter και οι ειδικοί την χαρακτηρίζουν ως το «Σινικό Τείχος» των μυρμηγκιών.

  http://www.youtube.com/watch?v=eRyR8q5tVO4&feature=player_detailpage#t=181s

  Πολυμελής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε στο υπέδαφος ενός μεγάλου λιβαδιού στη Βραζιλία μια γιγάντια αποικία μυρμηγκιών. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό οικοδόμημα που μοιάζει με λαβύρινθο ανθρώπινης κατασκευής. Την ερημωμένη σήμερα αποικία που διαθέτει φωλιές, δρόμους, λεωφόρους ακόμη και κήπους κατασκεύασαν μυρμήγκια του είδους Leaf Cutter και οι ειδικοί την χαρακτηρίζουν ως το «Σινικό Τείχος» των μυρμηγκιών.

  Η mega-αποικία

  Η εκπληκτική αποικία αποκαλύφθηκε μετά από δέκα μέρες εκσκαφών και άφησε άφωνους τους ερευνητές. Η αποικία βρισκόταν σε βάθος 9 μέτρων από το έδαφος και καλύπτει έκταση περίπου 47 τετραγωνικών μέτρων. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα μυρμήγκια εκχωμάτωσαν 40 τόνους εδάφους για να δημιουργήσουν την αποικία τους. Στην αποικία ζούσαν εκατομμύρια μυρμήγκια αλλά προς το παρόν οι ειδικοί δεν μπορούν να απαντήσουν πότε και γιατί την εγκατέλειψαν.


  Τα μυρμήγκια Leaf Cutter κατασκεύασαν την εκπληκτική αποικία. Οπως προδίδει το όνομά τους, τα συγκεκριμένα μυρμήγκια κόβουν κομμάτια φύλλων και τα μεταφέρουν με χαρακτηριστική άνεση.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk