Η αγάπη του Τζον Τραβόλτα για τα αεροπλάνα και το πιλοτάρισμα είναι γνωστή, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο διάσημος ηθοποιός διαθέτει αρκετά στην συλλογή του.

Ωστόσο, ο 58χρονος σταρ αποφάσισε να δωρίσει ένα από αυτά στο Georgia Aviation Hall of Fame στην μνήμη του γιου του Τζετ, ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2009 σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Πρόκειται για το μοντέλο G-2 Gulfstream, το οποίο σύμφωνα με τον Κρίσι Μίνερ, εκπρόσωπο της Robins Air Force Base θα εκτεθεί στο πλαίσιο μιας αεροπορικής επίδειξης που έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια θα ρυμουλκηθεί στο Μουσείο Αεροπορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζον Τραβόλτα και η σύζυγός του Κέλι Πρέστον, έπειτα από τον τραγικό θάνατο του μεγάλου τους γιου Τζετ -έχουν ακόμη δύο παιδιά, την 11χρονη Έλα Μπλου και τον 14 μηνών Μπένζαμιν- ίδρυσαν το Jett Travolta Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος έχει προσφέρει περισσότερα από $56.000 από τότε που δημιουργήθηκε στηρίζοντας σημαντικούς φιλανθρωπικούς σκοπούς.