Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κ. Μεχμέτ Αλί Αϊντινλάρ αρνούμενος να συναινέσει στη μείωση των προβλεπόμενων ποινών για τις ομάδες που συμμετέχαν πέρυσι σε στημένα παιχνίδια. Τον περασμένο Αύγουστο όταν στη γειτονική χώρα ξέσπασε το σκάνδαλο με τα στημένα ματς και μάλιστα με τη συμμετοχή παραγόντων της πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσε (σσ. η UEFA την απέβαλε από το Τσάμπιονς Λιγκ), η ποδοσφαιρική ηγεσία της Τουρκίας μετέθεσε τη λήψη αποφάσεων για το επόμενο έτος.

Εμμέσως μάλιστα είχε διαρρεύσει τότε ότι θα υπάρξει τροποποίηση της διάταξης του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου η οποία προβλέπει ότι «οι ομάδες των οποίων παράγοντες, ποδοσφαιριστές ή προπονητές συμμετείχαν σε στημένα παιχνίδια, υποβιβάζονται στην παρακάτω κατηγορία». Οι εμπλεκόμενες ομάδες πίεζαν και είχαν λάβει υποσχέσεις ότι η τροποποιημένη διάταξη θα προέβλεπε αφαίρεση 12 βαθμών, απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο για τους παράγοντες.

Στις 26 Ιανουαρίου σε σύσκεψη της ομοσπονδίας με εκπροσώπους των ομάδων, ο κ. Αϊντινλάρ ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει τροποποίηση του κανονισμού και οι εμπλεκόμενες ομάδες θα υποβιβαστούν στην παρακάτω κατηγορία, με αποτέλεσμα εκπρόσωποι ομάδων να ζητήσουν την παραίτησή του.

Ο κ. Αϊντινλάρ την Τρίτη ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας επιστολή παραίτησης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εξ αιτίας της ανήθικης συμπεριφοράς ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι πάει να πει εμπιστοσύνη, δεν είμαι σε θέση να αντισταθώ. Αυτό που αποφάσισαν δεν συνάδει με τις προσωπικές μου απόψεις και αντιβαίνει τις ηθικές μου αρχές. Αποφάσισα να παραιτηθώ προκειμένου να επαναφέρω την υπόθεση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος».

Η διοίκηση της τουρκικής Λίγκας απάντησε με ανακοίνωση στήριξης του κ. Αϊντιλάρ λέγοντας ότι «η πλειοψηφία των ομάδων στη δύσκολη περίοδο που διανύει το τουρκικό ποδόσφαιρο υποστηρίζει την παραμονή του κ. Αϊντιλάρ στη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας».
Η επίμαχη συνεδρίαση της τουρκικής ομοσπονδίας στην οποία θα αποφασιστούν οι ποινές που θα επιβληθούν στις εμπλεκόμενες ομάδες έχει ορισθεί για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Τότε θα μάθουμε αν ο κ. Αϊντινλάρ θα επιμείνει στην παραίτησή του αλλά και στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.