Νέα επίθεση στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ επιχειρεί σήμερα το βράδυ στο Λιντς της Αυστρίας ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης. Αφού κατάφερε να το ισοφαρίσει δύο φορές εφέτος με άλματα πάνω από τα 5,72 μ. στα μίτινγκ της Λιόν και του Κότμπους και να κατέχει ήδη την τρίτη καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο ευελπιστεί σήμερα στο μίτινγκ «Guglindoor» να ξεπεράσει τον εαυτό του και να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ που αντέχει από πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Ο προπονητής του Δημήτρης Κυττέας άλλωστε δεν το κρύβει: «ο Κώστας κάθε φορά θέλει να ξεπερνάει τον εαυτό του και να πετυχαίνει ρεκόρ». Στο Λιντς ο Φιλιππίδης είναι ένα από τα «τιμώμενα» πρόσωπα αφού στο παρελθόν έχει πάρει την πρώτη θέση. Στην ιστοσελίδα του μίτινγκ δημοσιεύονται κολακευτικά σχόλια για αυτόν. «Ο Κώστας Φιλιππίδης έχει πάρει τη γεύση της νίκης στο Guglindoor. Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ και τέταρτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 διαθέτει εξαιρετική τεχνική ενώ μπορεί ήδη να επιδείξει την υπερπήδηση των 5,72 μ. Μαζί του θα αγωνιστεί ο συναθλητής του Παναγιώτης Λάσκαρης ένας από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στην κατηγορία των κάτω των 20 ετών» σημειώνεται στο σάιτ του μίτινγκ.

Στο Λιντς ο Φιλιππίδης θα βρει τον αγέραστο Γερμανό Τιμ Λόμπινγκερ (ατομικό ρεκόρ 6μ.), τον συμπατριώτη του Μάλτε Μορ, δεύτερο στο Παγκόσμιο Κλειστού του 2010 αλλά και τον Φάμπιαν Σούλτσε (ατομικό ρεκόρ 5,83μ.). Επίσης τον Τσέχο Γιαν Κούντλιτσα, έβδομο στην περυσινή παγκόσμια κατάταξη.

Ο σημερινός αγώνας είναι ο τέταρτος εφετινός του Φιλιππίδη ο οποίος είναι ο έλληνας αθλητής με τους περισσότερους αγώνες στο εξωτερικό. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και εφέτος συμμετέχοντας σε πολλά μίτινγκ του εξωτερικού. Την άλλη εβδομάδα θα αγωνισθεί στο παραδοσιακό μίτινγκ του Ντόνετσκ που διοργανώνεται από τον Σεργκέι Μπούμπκα, θα ακολουθήσει το μίτινγκ της Λιλ, οι Βαλκανικοί Αγώνες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ένα μίτινγκ στη Γερμανία για να ολοκληρωθεί η σεζόν του κλειστού στίβου με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για μας καθώς υπάρχει το Παγκόσμιο Κλειστού, το Ευρωπαϊκό Ανοιχτού και κυρίως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.» σημειώνει ο προπονητής του Φιλιππίδη και προσθέτει :«εμείς θέλουμε να πάμε σε όλους τους αγώνες. Μέχρι στιγμής έχει μια πολύ καλή πορεία και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ηρεμία και να μας βοηθήσουν. Οχι με εκατομμύρια αλλά να στηρίξουν την προετοιμασία μας».

Ο 26χρονος επικοντιστής, όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι αγωνιζόμενος στα μίτινγκ του εξωτερικού. Το εφετινό του ταξίδι ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου και για 15 ημέρες… περιπλανώνταν στο εξωτερικό παίρνοντας μέρος σε τρία διεθνή μίτινγκ. Επέστρεψε στην Ελλάδα για λίγες ημέρες και ξανάφυγε χθες προκειμένου να αγωνισθεί σήμερα στο Λιντς όπου φιλοδοξεί να πετύχει και την καλύτερη εφετινή επίδοσή του.