Επιμένει στη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ο επικεφαλής του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, Πολ Τόμσεν, ενώ αφήνει χαραμάδα ελπίδας για τον 13ο και 14ο μισθό.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τάσσεται υπέρ του κλεισίματος δημοσίων οργανισμών και της απόλυσης υπαλλήλων, ενώ επισημαίνει την ανάγκη δέσμευσης των πολιτικών αρχηγών για να τηρηθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα. Παράλληλα, μιλάει για λάθη που έγιναν στο παρελθόν, όπως ότι δόθηκε έμφαση στη φορολογία, ενώ απαντά στις επικρίσεις λέγοντας ότι ο ίδιος δεν δρα αυτόνομα, αλλά εκφράζει τις θέσεις των δανειστών της χώρας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Πολ Τόμσεν τονίζει την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους, ώστε να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα θέτει θέμα «περιορισμού του κατώτερου μισθού», έστω προσωρινά, επισημαίνοντας ότι στην Ισπανία και στην Πορτογαλία ο κατώτερος μισθός είναι χαμηλότερος.

Ο ίδιος διαχωρίζει τον 13ο και 14ο μισθό, λέγοντας ότι «είναι πιθανό» να υπάρξουν παρεμβάσεις και σημειώνοντας ότι «τα πάντα είναι ακόμη ανοιχτά».

Ο Πολ Τόμσεν προτείνει, επίσης, το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και την απόλυση υπαλλήλων και τάσσεται υπέρ της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές, με το επιχείρημα ότι «δεν θέλουμε το κράτος να διοικεί τις τράπεζες».