Πλήθος εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 31 Φεβρουαρίου στο θέατρο Βρετάνια στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Θα σε δω ξανά του χρόνου» με τον Θοδωρή Αθερίδη και την Γωγώ Μπρέμπου.

Ηθοποιοί όπως οι Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Κιμούλης -συνοδευόμενος από την αγαπημένη του, Ελισάβετ Μουτάφη- Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Ρένια Λουιζίδου, Βάσια Παναγοπούλου, Στέλιος Μάινας, και βέβαια η πολύ καλή φίλη του Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη, με τον πατέρα της, Ντίνο Καρύδη, και την μητέρα της, Τζούλια Αργυροπούλου, ήταν εκεί.

Παρόντες ήταν επίσης ο σκηνογράφος, Διονύσης Φωτόπουλος, ο μουσικός Γιάννης Ζουγανέλης με την γνωστή ερμηνεύτρια και κόρη του, Ελεονόρα, η ανεξάρτητη βουλευτής, Μιλένα Αποστολάκη -παρ’ ότι οι πολιτικοί συνηθίζουν να αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις- και πολλοί άλλοι.

Θα σε δω ξανά του χρόνου» υπόσχονται ο Θοδωρής Αθερίδης και η Γωγώ Μπρέμπου από τις 11 Ιανουαρίου στο θέατρο Βρετάνια.

Εκτός από πρωταγωνιστής, ο Θοδωρής Αθερίδης υπογράφει και την σκηνοθεσία του έργου του Μπέρναντ Σλέιντ «Σχέσεις οργής», σε ελεύθερη μετάφραση της Μαριαλένας Κωστάκη και τίτλο «Θα σε δω ξανά του χρόνου» .

Ήρωες του έργου του Μπέρναντ Σλέιντ είναι ο Τζορτζ και η Ντόρις, που είναι παντρεμένοι με άλλους συζύγους αλλά είναι ερωτευμένοι εδώ και πολλά χρόνια.

Μένουν μακριά αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να κρατούν ζωντανό τον έρωτά τους έστω και για μία μέρα κάθε χρόνο στο ίδιο πανδοχείο του Τσάλμερς στο Μεντοτσίνο. Οι δυο τους ξαναζούν κάθε χρόνο τον έρωτά τους και οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την εξέλιξη των ηρώων μέσα από την πάροδο των χρόνων.

Η πρώτη φορά που το αθηναϊκό κοινό είδε την παράσταση ήταν το 1975 με πρωταγωνιστές τον Αλέκο Αλεξανδράκη και την Νόνικα Γαληνέα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ανδρέα Βουτσινά. Επίσης, πριν τέσσερα χρόνια ανέβηκε το ίδιο έργο με τον Αλέξανδρο Σταύρου και την Μαριάννα Τουμασάτου. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Θοδωρή Αθερίδη και τα σκηνικά-κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου.

INFO

Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

Παραστάσεις: Απογευματινή: Τετάρτη, Κυριακή 7 μ.μ., Σάββατο (λαϊκή) 6 μ.μ. Βραδινή: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο. 9.15 μ.μ.

Εισιτήρια: € 25 (Σάββατο βραδινή), € 22, 18, φοιτητικό: € 16

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης