Τα πρωταθλήματα της Φούτμπολ Λιγκ (Β’ και Γ’ Εθνική) έμοιαζαν εξ αρχής παρωδία. Με πολλές ομάδες να φιγουράρουν στις περιβόητες λίστες της UEFA με τα ύποπτα ως «στημένα» ματς, με παρανομίες-παρατυπίες όσον αφορά στην εγκυρότητα των απαιτητών από την επιτροπή αδειοδότησης εγγράφων και με ομάδες που δεν ήξεραν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται…
Ο αγωνιστικός μαραθώνιος ξεκίνησε και οι περισσότεροι σύλλογοι έκαναν τον προγραμματισμό τους υπολογίζοντας στην κρατική βοήθεια και στη χορηγία του ΟΠΑΠ. Από τη στιγμή που έχει «παγώσει» κάθε οικονομική συμφωνία, η κατάρρευση ήταν θέμα εβδομάδων. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όταν όσοι ποδοσφαιριστές ήταν απλήρωτοι άρχισαν τις προσφυγές για να μείνουν ελεύθεροι και να αναζητήσουν αλλού την επαγγελματική τύχη τους.
Το ντόμινο που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οδηγεί στο τέλος της Φούτμπολ Λιγκ ξεκίνησε με την ανακοίνωση του συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, όπου ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ κ. Στέλιος Γιαννακόπουλος εστίασε τους λόγους που οδηγούν σε αποχή τους ποδοσφαιριστές στο γεγονός ότι παραμένουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.!
Από τη στιγμή που ενημερώθηκε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής κ. Σπύρος Καλλογιάνης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές υπομονή ως τις 13 Φεβρουαρίου, ωστόσο στο τέλος αναγκάστηκε να αναστείλει τους αγώνες των επόμενων δύο αγωνιστικών.
Η ανακοίνωση της λίγκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ περί συμμετοχής των μελών- ποδοσφαιριστών του σε αποχή από τους αγώνες πρωταθλήματος Β΄& Γ΄ Εθνικής κατηγορίας από 1-2-2012, είμαστε υποχρεωμένοι ως διοργανώτρια αρχή να αναστείλουμε την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των κατηγοριών αυτών από την Τετάρτη 1-2-2012. Συνεπώς δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες των πρωταθλημάτων αυτών την 1-2-2012 και 5-2-2012.
Η απόφαση αυτή, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες των ομάδων ελήφθη λόγω της συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στην αποχή που προκήρυξε ο ΠΣΑΠ και την συνεπεία αυτής αδυναμίας τους να συμμετάσχουν στους ανωτέρω αγώνες πρωταθλήματος».
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη (2/2, 13.00) το διοικητικό συμβούλιο της Football League και της Football League 2 θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον των πρωταθλημάτων.
Το χάος που επικρατεί στις μικρότερες κατηγορίες συνοψίζεται στην περιπέτεια του πρωτοπόρου της Φούτμπολ Λιγκ Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων έβγαλε αεροπορικά εισιτήρια για τη Ρόδο, όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Διαγόρα. Όταν ωστόσο έγινε γνωστή η αναβολή της αγωνιστικής δράσης και οι παράγοντες του Πλατανιά ζήτησαν την ακύρωση των εισιτηρίων και την επιστροφή των χρημάτων τους η αεροπορική εταιρεία τους το αρνήθηκε και το θέμα που σε άλλες εποχές θα ήταν απλώς διαδικαστικό, τώρα έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα της λίγκας!