Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου κ. Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε χαρακτήρισε αδιανόητα τα ελλείμματα που παρουσιάζει η πλειονότητα των ευρωπαϊκών συλλόγων, αμφισβητώντας την πρόθεση του προέδρου της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί να εφαρμόσει χωρίς διακρίσεις και προς πάσα κατεύθυνση το οικονομικό Fair Play.
Ο κ. Ρουμενίγκε τόνισε ότι πριν από έναν χρόνο οι ευρωπαϊκές ομάδες ομόφωνα υποστήριξαν την πρόταση του κ. Πλατινί να μηδενιστούν τα ελλείμματα το 2014 και μέχρι τότε οι ομάδες να μπορούν να ξεπερνούν τα έσοδά τους το πολύ κατά 15 εκ. ευρώ. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι ο γάλλος πρόεδρος της UEFA δεν υποστηρίζει την ιδέα του οικονομικού Fair Play με τη θέρμη του παρελθόντος. «Δεν είναι λογικό το 65% των ομάδων να παρουσιάζει ελλείμματα. Αυτό είναι αδιανόητο για οποιαδήποτε επιχείρηση. Η Ευρώπη είναι ο κινητήρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και πρέπει να δώσει το παράδειγμα της οικονομικής καθαρότητας» υπογράμμισε ο γερμανός παράγοντας.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν υποστήριξε ότι σε αντίθεση με τις ομάδες της Αγγλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας που είναι εμπορικές εταιρείες, η ομάδα του δεν υποτάσσει το ποδόσφαιρο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά το αντίστροφο. «Βλέπω ότι η Παρί Σεν Ζερμέν αγοράζει ό,τι κυκλοφορεί γύρω της, παραβιάζοντας πιθανότατα το οικονομικό Fair Play. Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA οφείλει να υπενθυμίσει στις ομάδες μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τη χώρα του, ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες που ψηφίσαμε την 1η Ιουλίου 2011», υπογράμμισε ο κ. Ρουμενίγκε.