Δεν αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Στα μέτρα που λαμβάνονται στον τομέα του φαρμάκου αναφέρθηκε o υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, με αφορμή την πολύωρη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τρόικας την περασμένη Κυριακή. Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ο προϋπολογισμός του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και των άλλων Ταμείων που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 2,8 δισ. ευρώ. Η μηνιαία κατανάλωση των Ταμείων φθάνει τα 240 εκατομμύρια ευρώ. «Πρόκειται για κλειστό προϋπολογισμό. Δεν μπορούμε να δώσουμε ευρώ παραπάνω», τόνισε, δηλώνοντας βέβαιος ότι «θα πιάσουμε τον στόχο».

Στα μέτρα που λαμβάνονται στον τομέα του φαρμάκου αναφέρθηκε o υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, με αφορμή την πολύωρη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τρόικας την περασμένη Κυριακή.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ο προϋπολογισμός του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και των άλλων Ταμείων που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 2,8 δισ. ευρώ. Η μηνιαία κατανάλωση των Ταμείων φθάνει τα 240 εκατομμύρια ευρώ. «Πρόκειται για κλειστό προϋπολογισμό. Δεν μπορούμε να δώσουμε ευρώ παραπάνω», τόνισε, δηλώνοντας βέβαιος ότι «θα πιάσουμε τον στόχο».
Παρότι οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν τη συνταγογράφηση σκευασμάτων βάσει της δραστικής ουσίας, ο υπουργός Υγείας είπε ότι στην παρούσα φάση δεν συζητείται, διότι το μέτρο αφενός δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, αφετέρου δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο φάρμακο.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Κυρ. Σουλιώτης ανακοίνωσε ότι στο συγκεκριμένο Ταμείο οι γιατροί θα μπορούν να χορηγούν στους ασφαλισμένους οι οποίοι είναι χρονίως πάσχοντες συνταγές για τρεις μήνες, και όχι για έναν όπως ισχύει σήμερα.
Σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, η απόφαση η οποία έχει ήδη υπογραφεί, στοχεύει στη μείωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται σήμερα οι ασθενείς. «Κάθε μήνα πρέπει να επισκέπτονται το γιατρό τους για απλή ανανέωση της παλαιάς συνταγής, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι οι χρονίως πάσχοντες ακολουθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα την ίδια θεραπεία», τόνισε.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι αίρεται το «πλαφόν» των εξετάσεων ανά Διαγνωστικό Κέντρο και εργαστήριο. Στο εξής, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να υποβάλλονται σε όλες τις εξετάσεις (απεικονιστικές, αιματολογικές κλπ) σε όποιο κέντρο επιθυμούν.
Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τη διενέργεια εξετάσεων είναι 352 εκατομ. ευρώ. Στην περίπτωση που κάποιο κέντρο υπερβεί το ποσόν που του αναλογεί θα επανεξετάζεται η σύμβασή του με τον Οργανισμό.
Ο κ. Σουλιώτης σημείωσε ότι η διοίκηση του Οργανισμού μελετά την κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής των χρονίως πασχόντων στο κόστος των εξετάσεων. Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ το ποσοστό αυτό είναι 15%, τη στιγμή που παλαιότερα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είχαν μηδενική συμμετοχή στα συμβεβλημένα με το Ίδρυμα εργαστήρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk