Γ. Καρατζαφέρης: «Μία ώρα εργασίας επιπλέον για να σωθούν οι μισθοί»

Κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι ανάλογη είναι η θέση τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου όσο και του προέδρου της ΝΔ.

Κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι ανάλογη είναι η θέση τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου όσο και του προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά.

«Στη συνάντηση που είχαμε οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρωθυπουργό, ήμασταν όλοι αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι είμαστε αμετακίνητοι στο θέμα αυτό» δήλωσε στον Antenna.

Πρότεινε, μάλιστα, εάν το θεωρεί η τρόικα απαραίτητο για την αύξηση της παραγωγικότητας, τότε αντί αυτού «να δουλέψει ο έλληνας εργαζόμενος μία ώρα επιπλέον καθημερινά, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, δύο έως τρία χρόνια».

«Περαιτέρω μείωση μισθών και εισοδημάτων θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση και αύξηση λουκέτων και ανεργίας. Χρειαζόμαστε την ανάπτυξη για την οποία τώρα κάνει κάποια βήματα η τρόικα. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό της χώρας» επισήμανε.

Τόνισε, επίσης, πως «η απαίτηση της τρόικας για έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, δεν συνάδει με τη Συνθήκη της Λισαβόνας» και επισήμανε ότι έχει απευθύνει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει «αν όλα αυτά, τα οποία μας ζητούν να συμφωνήσουμε, είναι σύννομα».

«Τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε ενωμένοι σε μια γροθιά, ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς και εγώ. Η στάση μας είναι ένα ‘μονομπλόκ’. Οι ανάγκες και οι συνθήκες οδηγούν τους ανθρώπους σε διάλογο και σε συνεργασία. Δεν είναι εύκολο να δεχτούμε κάτι το οποίο δεν το πιστεύουμε» υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Πρόσθεσε, τέλος, πως «η “κόκκινη γραμμή” είναι να μην υπάρξουν και να μην ζήσει η χώρα μας εκφυλιστικά φαινόμενα εξέγερσης τύπου Αργεντινής, που διέλυσαν την κοινωνία. Περιμένω να ακούσω από τους ‘ακραίους’ της χώρας κάποια πειστική πρόταση, έναν άλλον εναλλακτικό δρόμο για να ακολουθήσουμε. Η μόνη πρόταση, όμως, είναι να πάρουμε τα χρήματα για να σωθούμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk