Για παιχνίδια ελιγμών αλλά και για «κάλπικο πατριωτισμό» κατηγόρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν. Μάλιστα κάλεσε το λαό να κινητοποιηθεί άμεσα για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στη στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη συζήτηση για τον διορισμό κοινοτικού επιτρόπου μίλησε για αποπροσανατολισμό και υποκρισία. «Αυτά τα περήφανα όχι που είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης και αρκετοί άλλοι, γιατί τάχα η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν δέχεται επιτρόπους, είναι εντελώς αποπροσανατολιστικά και ψεύτικα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την ανάλυση του ΚΚΕ, εδώ και πολλά χρόνια, αποδεχόμενα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις να βρίσκεται η Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αποδέχτηκαν και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και τις προτεραιότητες των ενώσεων αυτών.

«Δεν το έκαναν όμως αυτό γιατί στο DNA τους υπάρχει υποτέλεια», σημείωσε η κυρία Παπαρήγα, αλλά γιατί, η αστική τάξη ξέρει ότι δίχως τη συμπόρευση με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι δύσκολο να έχουν μια απρόσκοπτη κερδοφορία, ενώ σε συνθήκες κρίσης, εκτός των άλλων τους ενδιαφέρει «να έχουν τις πλάτες των συμμάχων τους όταν το λαϊκό κίνημα απειλήσει την κυριαρχία τους».

Για να καταλήξει: «Επομένως αυτός ο πατριωτισμός που ακούμε τις τελευταίες μέρες είναι 100% κάλπικος. Και η δανειακή συνθήκη και το PSI θα συνοδευτούν από άγρια μέτρα κατά του λαού και από καταστολή. Βεβαίως η επιτροπεία υπήρχε και θα υπάρξει και ας πάψουν να κοροϊδεύουν τον λαό ή μάλλον ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία σημασία στους υψηλούς αυτούς τόνους. Νυν υπέρ πάντων γι’ αυτούς τα κέρδη».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά τις εκλογές και το ενδεχόμενο να επιταχυνθούν, εξαιτίας δυσκολίας να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση σημείωσε: «Εμείς θέλουμε ο λαός να ρίξει την κυβέρνηση, να φύγουν μια ώρα αρχύτερα πριν προλάβει να ψηφιστεί ο, τιδήποτε».

Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι καταστροφή για τον λαό, αυτό είναι ένα βήμα μπρος. Ο λαός πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση και όχι τα εκλογικά τερτίπια της ΝΔ ή του Καρατζαφερισμού ή οι ελιγμοί της μιας μερίδας ή άλλης του ΠΑΣΟΚ υπό τον έναν ή τον άλλο αρχηγό».

Προειδοποίησε ότι ετοιμάζουν και εναλλακτικές εκδοχές διακυβέρνησης. «Αν δεν μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση πολύ βολική για την ΕΕ και τους επιχειρηματίες, να γίνει μία που τουλάχιστον θα βάλει ανάχωμα και θα ξεγελάσει τον λαό για ένα διάστημα ότι αυτή θα έχει μια άλλη διαπραγματευτική ικανότητα π. χ. απέναντι στο PSI. Αυτά όλα είναι κοροϊδία του λαού», υπογράμμισε.

Συναγερμός κατά του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά

Οι δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή. Το ΚΚΕ κατηγορεί τη κυβέρνηση και όσους αποδέχονται το νομοσχέδιο ότι φέρνουν ακριβώς το μέτρο σε μια περίοδο που όλοι οι παράγοντες που συνηγορούν στην διάδοση των ναρκωτικών χτυπούν «κόκκινο»: η ανεργία, η φτώχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση.

Τους κατηγορεί γιατί ιδιωτικοποιούν όλες τις δομές που έχουν σχέση με την απεξάρτηση, ενώ παράλληλα η κυρία Παπαρήγα, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιάννης Γκιόκας επεσήμαναν ότι όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ αυτού του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί την ατομική χρήση θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μην παλεύουν. «Ο εξαρτημένος άνθρωπος είναι το καλύτερο θύμα, πειθήνιο όργανο, για την κυρίαρχη πολιτική», είπε η κυρία Παπαρήγα.

Σημείωσε ότι αυτό αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο για να ανατραπεί η κυβέρνηση και να καταδικαστούν τα κόμματα που, ανοιχτά ή συγκεκαλυμμένα υποστηρίζουν «ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη διάδοση των ναρκωτικών, για να μην πούμε, ωραιοποιεί», στη βάση ότι είναι ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να χρησιμοποιεί το σώμα του, όπως θέλει, να το κακομεταχειρίζεται και να το προσβάλλει.

Επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, που συμφωνούν με το νομοσχέδιο. Σημείωσε ότι πρόκειται για «ωμό και χοντρό ψέμμα» το να λένε αυτά τα κόμματα ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το νομοσχέδιο γιατί θέλει να υπάρχουν ποινές στους χρήστες ναρκωτικών. «Το ΚΚΕ είναι εναντίον της διάδοσης των ναρκωτικών, της ωραιοποίησης και της ηθικοποίησης της χρήσης».

Όσον αφορά στη ΝΔ και στο ΛΑΟΣ, υπογράμμισε ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα, «υπό την πίεση του ΚΚΕ και υπό τον φόβο των Ιουδαίων κάνουν ότι διαφωνούν», ενώ στην κυβερνητική επιτροπή «ήταν απόλυτα σύμφωνοι. Συμφωνούν με την ατομική χρήση των ναρκωτικών και είναι αντίθετοι μόνο στη διάδοσή τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Παπαρήγα άσκησε οξεία κριτική και στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου: «Θυμίζουμε ότι η ωραιοποίηση της χρήσης ναρκωτικών έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ΄90, όταν έλεγαν ότι το χασίς δεν είναι κακό και ο πρωθυπουργός έλεγε για καλλιέργεια χασίς στα σπίτια. Πρόκειται για έγκλημα και για μας είναι εξίσου σοβαρό με τη δανειακή σύμβαση, το PSI και τα άλλα μέτρα που φέρνουν».

Έτσι, μίλησε για συναγερμό, καλώντας γονείς, εκπαιδευτικούς, νέους, τους δικαστικούς λειτουργούς και γενικά τη δικαιοσύνη να παρέμβουν «πριν το κακό αυτό μετατραπεί σε ψήφο πλειοψηφίας της βουλής». Ενάντια στο νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο της ΚΝΕ, την προσεχή Πέμπτη στις 18:00 στο κέντρο της Αθήνας.