Αλ. Τσίπρας: Η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο με το PSI

Την εκτίμηση ότι η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο με το PSI και τη δανειακή σύμβαση έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. Μάλιστα, εξαπέλυσε, για μια ακόμα φορά, σφοδρή επίθεση κατά των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και κατά του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου, τον οποίο κατηγόρησε ότι πήγε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ «για να ακούσει και να μεταφέρει τους κυρίαρχους εκβιασμούς των εταίρων στον ελληνικό λαό»

Την εκτίμηση ότι η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο με το PSI και τη δανειακή σύμβαση έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. Μάλιστα, εξαπέλυσε, για μια ακόμα φορά, σφοδρή επίθεση κατά των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και κατά του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου, τον οποίο κατηγόρησε ότι πήγε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ «για να ακούσει και να μεταφέρει τους κυρίαρχους εκβιασμούς των εταίρων στον ελληνικό λαό».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η συμφωνία για το PSI και τη δανειακή σύμβαση ισοδυναμεί με ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και πλιάτσικο για τους ομολογιούχους και την ΕΚΤ.
«Είμαστε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία», τόνισε και υπογράμμισε ότι η μόνη δυνατότητα να την αποφύγουμε είναι ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει να μπει δυναμικά στο προσκήνιο.
Εν τω μεταξύ, από τις Βρυξέλλες, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), στο οποίο ανήκει ο ΣΥΝ – επισημαίνει ότι απορρίπτει το νέο σύμφωνο σταθερότητας που προωθείται στην ΕΕ και «θα αγωνιστεί σε όλες τις χώρες της Ε. Ε.» ενάντια στην επικύρωση της της συμφωνίας «για την οικονομική ένωση», που συζητήθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. «Αυτή η Συνθήκη «διασφαλίζει» την παρέμβαση της «Τρόικα», τη λεηλασία των δημόσιων υπηρεσιών και την καταστροφή των κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλες τις χώρες της Ε. Ε.», επισημαίνει το ΚΕΑ.
Όπως σημειώνει, με τη μεταφορά της εξουσίας των εθνικών κοινοβουλίων επί των προϋπολογισμών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αμφισβητούν την λαϊκή κυριαρχία, «χωρίς καμία δημόσια συζήτηση και διαβούλευση με τους Ευρωπαίους πολίτες». Και προσθέτει: «Αυτό που, τελικά, έχει ήδη δρομολογηθεί, είναι η καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε. Ε. δεν μπορεί να χτιστεί ενάντια στους λαούς και σε κλίμα μόνιμης καχυποψίας μεταξύ των κρατών – μελών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk