Την Πέμπτη η συνάντηση ΓΣΕΕ – εργοδοτών

Την Πέμπτη στις 11 πμ. στα γραφεία του ΣΕΒ θα γίνει η δεύτερη συνάντηση των εργοδοτικών φορέων και της ΓΣΕΕ σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε κοινές θέσεις για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και για τα μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας

Την Πέμπτη στις 11 πμ. στα γραφεία του ΣΕΒ θα γίνει η δεύτερη συνάντηση των εργοδοτικών φορέων και της ΓΣΕΕ σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε κοινές θέσεις για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και για τα μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας.

Η συνάντηση γίνεται με δεδομένη την εμμονή της τρόικας στα σκληρά μέτρα τα οποία έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των δανειστών της χώρας με το υπουργείο Εργασίας. Σημειώνεται ότι η τρόικα επιμένει στην μείωση του κατώτατου μισθού, την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, πάγωμα των αμοιβών, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες, μείωση του μη μισθολογικού κόστους κ.ά.
Στην πρόσκλησή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μετά τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και εν όψει το νέου γύρου διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, οι προθεσμίες εξαντλούνται και οι ευθύνες των κοινωνικών εταίρων μεγαλώνουν. Σας καλούμε, προκειμένου να εξετάσουμε την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας».
Κατά την προηγούμενη συνάντηση οι κοινωνικοί εταίροι ξεκαθάρισαν πως δεν θα δεχθούν αλλαγές στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καμία περικοπή στους κατώτατους μισθούς, ούτε στον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά την συνάντηση των κοινωνικών εταίρων αναμένεται να συνεχισθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ της τρόικας και του υπουργείου Εργασίας για τα θέματα μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk