«Ηπια προσαρμογή» στη δραχμή προτείνουν στην Ελλάδα οι Times

Eνα ακόμα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβάλλεται σήμερα από τον ευρωπαϊκό τύπο, αυτή τη φορά από τη βρετανική εφημερίδα Times. To δημοσίευμα αναφέρεται σε πρόταση για μια εθελοντική έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη με την υιοθέτηση μιας «νέας δραχμής» η οποία θα είναι συνδεδεμένη με το ευρώ αλλά και με το δολάριο.

Eνα ακόμα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβάλλεται σήμερα από τον ευρωπαϊκό τύπο, αυτή τη φορά από τη βρετανική εφημερίδα Times.
To δημοσίευμα αναφέρεται σε πρόταση για μια εθελοντική έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη με την υιοθέτηση μιας «νέας δραχμής» η οποία θα είναι συνδεδεμένη με το ευρώ αλλά και με το δολάριο. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμά ο βρετανός αρθρογράφος, θα διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή νομισματική σταθερότητα για την Ελλάδα και παράλληλα θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Το σχέδιο της «ήπιας προσαρμογής» στα νέα δεδομένα δεν είναι ασύμβατο ούτε με την αναδιάρθρωση του χρέους αλλά ούτε και με τα συνακόλουθα μέτρα «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σημειώνουν οι Times. Απλώς επιτρέπει στους Ελληνες να πάρουν «μια ανάσα» και παρέχει στην κυβέρνηση μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας στην εφαρμογή οικονομικής πολιτικής.
Το σχέδιο θα πρέπει επικουρικά να στηριχθεί από το ΔΝΤ και τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης ώστε η Ελλάδα να
θωρακιστεί με συναλλαγματικά αποθεματικά για την ανακοπή κερδοσκοπικών επιθέσεων στο νόμισμά της.
Σημειώνεται συμπερασματικά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι η προτιμότερη λύση τόσο για τη χώρα όσο και για το σύνολο των χωρών του ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk