ΗΠΑ: έσπασε το φράγμα του 1 τρις δολαρίων το έλλειμμα

Το έλλειμμα στον αμερικανικό κρατικό προϋπολογισμό θα διαμορφωθεί σε 1,079 τρισεκατομμύριο δολάρια στο τέλος του οικονομικού έτους (σ.σ.: τέλη Σεπτεμβρίου), όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο για τον Προϋπολογισμό του Κογκρέσου

Το έλλειμμα στον αμερικανικό κρατικό προϋπολογισμό θα διαμορφωθεί σε 1,079 τρισεκατομμύριο δολάρια στο τέλος του οικονομικού έτους (σ.σ.: τέλη Σεπτεμβρίου), όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο για τον Προϋπολογισμό του Κογκρέσου.

Πλην απροόπτου το τρέχον οικονομικό έτος θα είναι το τέταρτο κατά σειρά που το έλλειμμα του ομοσπονδιακού κράτους θα ξεπεράσει το ένα τρισ. δολάρια. Το 2009, ήταν 1,4 τρισ. δολάρια. Το 2010 και το 2011, ανήλθε σε 1,3 τρισ. δολάρια.

Ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει ως εκ τούτου πρωτόγνωρα υψηλό έλλειμμα σε σύγκριση με την περίοδο 1947-2008, επισημαίνουν αναλυτές.

Ως την 31η Αυγούστου του 2011 το Γραφείο για τον Προϋπολογισμό του Κογκρέσου (CBO) εκτιμούσε ότι το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει τα 973 δισεκατομμύρια δολάρια, σχολίασαν πληροφορημένες πηγές.

To CBO εκτίμησε ότι στη διάρκεια του οικονομικού έτους που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2013 το έλλειμμα θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 585 δισεκατομμύρια δολάρια, στην περίπτωση που οι φοροαπαλλαγές για τους πλουσίους που θέσπισε ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους δεν ανανεώνονταν πέραν της 31ης Δεκεμβρίου φέτος.

Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο διαμηνύουν όμως ότι οι φοροαπαλλαγές αυτές δεν θα καταργηθούν το 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk