Νέοι έλληνες και γάλλοι αρχιτέκτονες στο Μουσείο Μπενάκη

Το έργο της νεώτερης γενιάς αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και στη Γαλλία παρουσιάζεται στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη (Νέο Κτίριο) που θα εγκαινιασθεί στις 7 Φεβρουαρίου με τον «κωδικό» τίτλο «14 F / 21 G».

Το έργο της νεώτερης γενιάς αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και στη Γαλλία παρουσιάζεται στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη (Νέο Κτίριο) που θα εγκαινιασθεί στις 7 Φεβρουαρίου. Με τον «κωδικό» τίτλο «14 F / 21 G» – αφού στις δύο ομάδες συμμετέχουν 14 Γάλλοι και 21 Ελληνες αντίστοιχα-, η έκθεση καταγράφει το πλούσιο εύρος των αρχιτεκτονικών αφηγήσεων των νέων δημιουργών για το σύγχρονο αστικό και φυσικό τοπίο αποκαλύπτοντας παράλληλα τους κοινούς προβληματισμούς στη σύγχρονη αρχιτεκτονική πρακτική των δύο χωρών.
{{{ moto }}}Ο χώρος της έκθεσης έτσι, αποκαλύπτει τους πειραματισμούς, τις ανησυχίες αλλά και τα όρια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής πρακτικής μέσα από φωτογραφίες, αρχιτεκτονικά σχέδια, μακέτες και ψηφιακές προβολές, που παρουσιάζονται σε σχεδιαστήρια και τοίχους του μουσείου σαν έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ οι διαφορετικές διαδρομές των νέων αρχιτεκτόνων καταγράφονται σε έναν κοινό διεθνή χάρτη.

Επιμελητές της έκθεσης, είναι οι αρχιτέκτονες Αννα Σκιαδά και Πάνος Δραγώνας που εστιάζουν στην παρουσίαση νέων προοπτικών για την αρχιτεκτονική και την εξέλιξη των μητροπόλεων στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Η έκθεση συνοδεύεται από κύκλο διαλέξεων και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk