Μαρτυρίες για το Ολοκαύτωμα, από τη ζωή και τη λογοτεχνία

Γραπτές και προφορικές μαρτυρίες ελλήνων επιζώντων του Ολοκαυτώματος, καθώς και η αποτύπωση της φρίκης του Ολοκαυτώματος στη λογοτεχνία είναι το αντικείμενο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ., στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Γραπτές και προφορικές μαρτυρίες ελλήνων επιζώντων του Ολοκαυτώματος, καθώς και η αποτύπωση της φρίκης του Ολοκαυτώματος στη λογοτεχνία είναι το αντικείμενο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ., στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Τη συζήτηση διοργανώνουν η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου).

Εκτός από το Ολοκαύτωμα στις μαρτυρίες, θα συζητηθεί η προσπάθεια συστηματικής συγκέντρωσης και μελέτης των μαρτυριών των ελλήνων επιζώντων του Ολοκαυτώματος από ακαδημαϊκούς φορείς και, ειδικότερα, από το Visual History Archive (USC), πρόσβαση στο οποίο απέκτησε το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλητές: Χάγκεν Φλάισερ, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Μαρία Δρουμπούκη, ιστορικός, Νίκος Δαββέτας, συγγραφέας, Ισαάκ Μιζάν, επιζών του Ολοκαυτώματος. Συντονίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk