Απονεμήθηκε εχθές βράδυ -Δευτέρα 30 Ιανουαρίου- το βραβείο American Riviera Award στον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης έφθασε στο Arlington Theater όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής στο πλαίσιο του 27ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ Σάντα Μπάρμπαρα (Santa Barbara International Film Festival).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω βραβείο -το οποίο αναγνωρίζει καλλιτέχνες με σημαντική επιρροή στον αμερικάνικο κινηματογράφο- δίνεται για πρώτη φορά σε σκηνοθέτη.

Με το συγκεκριμένο βραβείο έχουν επίσης τιμηθεί οι Ανέτ Μπένινγκ (2011), Σάντρα Μπούλοκ (2010), Μίκι Ρουρκ (2009), Τόμι Λι Τζόουνς (2008), Φόρεστ Γουιτάκερ (2007), Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν (2006), Κέβιν Μπέικον (2005) και Νταϊάν Λέιν (2004).

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Σάντα Μπάρμπαρα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η βράβευση του Μάρτιν Σκορτσέζε ήταν ένα όνειρο για το φεστιβάλ. «Είμαστε μάλιστα ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που συμπίπτει με την δημιουργία του «Hugo» που πραγματικά ανοίγει νέους ορίζοντες στο σινεμά» πρόσθεσε.

Στην τελετή απονομής το παρών έδωσε και ο Μπεν Κίνσλεϊ, ο πρωταγωνιστής της νέας και ήδη πολυβραβευμένης ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε «Hugo» αλλά και ο κριτικός ταινιών, ιστορικός και συγγραφέας Λεοναρντ Μαλτιν.