Και ο Χριστόφιας θέλει το τζετ του

Ίσως ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας να ήταν ο μοναδικός ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχε, έως τώρα στη διάθεσή του υπηρεσιακό αεροπλάνο και ταλαιπωρείτο με ανταποκρίσεις αεροπορικών εταιριών από την Κύπρο ή από Αθήνα

Ίσως ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας να ήταν ο μοναδικός ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχε, έως τώρα στη διάθεσή του υπηρεσιακό αεροπλάνο και ταλαιπωρείτο με ανταποκρίσεις αεροπορικών εταιριών από την Κύπρο ή από Αθήνα.

Από σήμερα, με απόφαση της Κυπριακής Βουλής, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα διαθέτει τζετ το οποίο όμως η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα το αγοράσει, αλλά θα το ενοικιάζει.

Ήδη, εν μέσω αρκετών διαμαρτυριών (κυρίως από τους Οικολόγους) , η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποδέσμευσε κονδύλι 300.000 ευρώ για την ανανέωση της συμφωνίας ενοικίασης ιδιωτικού αεροπλάνου από την εταιρία Netjets LTD.

Επιστρατεύθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες πολλά επιχειρήματα για το τζετ του Προέδρου, το κυριότερο ότι η Κύπρος αναλαμβάνει το προσεχές εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ (με αυτό το επιχείρημα και η ελληνική κυβέρνηση είχε αγοράσει το Gulfstream το 2003), οι αυξημένες υποχρεώσεις του Προέδρου, οι συχνές πλέον συνόδους κορυφής και τα Eurogroup κτλ.

Και ενώ ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας θα αρχίσει, όπως φαίνεται, να χρησιμοποιεί για τις διεθνείς υποχρεώσεις του το ιδιωτικό αεροσκάφος, στην Αθήνα, τα τρία τζετ που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση, παραμένουν σήμερα σχεδόν σε αδράνεια, αφού ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος προτιμά για τις μετακινήσεις του τα αεροσκάφη της γραμμής για οικονομικότερους λόγους.

Ο μέχρι πρότινος Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές τα τζετ (Εμπραέρ και Gulfstream) για υπερατλαντικές πτήσεις, αλλά και πτήσεις προς την Ευρώπη. Ειπώθηκε μάλιστα ότι έκανε σε μίλια πτήσης τον γύρο του κόσμου δύο φορές.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk