Οχι στην επιτροπεία

Όσοι ζητούν τη δημοσιονομική επιτροπεία της χώρας μας, διαπιστώνουν κάτι που είναι μεν θλιβερό, αλλά πραγματικό: υπάρχουν αποφάσεις που λαμβάνονται για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίες δεν τηρούνται. Κατανοητές οι ενστάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτές οι αποφάσεις θα υλοποιούνται. Όμως, μην ξεχνάμε και τον όρο «εθνική αξιοπρέπεια» μιας χώρας και το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα Δημοκρατία στον τόπο. Η περίπτωση της Ελλάδας δεν πρέπει να «εξατομικεύεται». Εξάλλου, οι Γερμανοί ξέρουν ότι υπάρχουν πολλά και ποικίλα προβλήματα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Οχι στην επιτροπεία | tovima.gr

Όσοι ζητούν τη δημοσιονομική επιτροπεία της χώρας μας, διαπιστώνουν κάτι που είναι μεν θλιβερό, αλλά πραγματικό: υπάρχουν αποφάσεις που λαμβάνονται για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίες δεν τηρούνται.

Κατανοητές οι ενστάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτές οι αποφάσεις θα υλοποιούνται. Όμως, μην ξεχνάμε και τον όρο «εθνική αξιοπρέπεια» μιας χώρας και το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα Δημοκρατία στον τόπο.

Η περίπτωση της Ελλάδας δεν πρέπει να «εξατομικεύεται». Εξάλλου, οι Γερμανοί ξέρουν ότι υπάρχουν πολλά και ποικίλα προβλήματα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Παράλληλα, οι φίλοι και εταίροι ξεχνάνε προφανώς ότι άλλα αποφάσιζαν τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε στη Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθάριζαν πως η επιτροπεία είναι εκτός των όρων της συμφωνίας της 26ης – 27ης Οκτωβρίου.

Βέβαια, το εάν θα αποφασίσει η Σύνοδος Κορυφής να υπάρχει Επίτροπος Δημοσιονομικής Πειθαρχίας συνολικά σε επίπεδο Ε.Ε., όχι μόνο για την Ελλάδα, είναι τελείως διαφορετικό από το να υπάρχει επιτροπεία ειδικά για τη χώρα μας.

Η λύση μπορεί να βρεθεί εκ των έσω και χωρίς τη γερμανική επιτροπεία.

Πολλοί προτείνουν να υπάρξει μόνιμος υπουργός ή υφυπουργός επί των δημοσιονομικών της χώρας και μάλιστα κοινής αποδοχής.

Αρκεί, βασική προϋπόθεση να είναι ότι αυτός ο υπουργός ή υφυπουργός θα είναι της επιλογής του ελληνικού λαού.

Και όσο και να διαφωνεί κανείς κατά καιρούς με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, δεν μπορεί, παρά να συμφωνήσει μαζί του με την εξής φράση του:

«ή θα πορευτούμε δημοκρατικά και η κάθε χώρα θα είναι υπεύθυνη για τις δημοσιονομικές και τις άλλες πολιτικές της ή θα υπονομεύσουμε τη Δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk