Ναι στον επίτροπο

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα – ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό – εξεγέρθη το Σαββατοκύριακο μετά την αποκάλυψη της πρότασης του Βερολίνου να διοριστεί από το Eurogroup επίτροπος επί του ελληνικού προϋπολογισμού. Η σκέψη από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης είναι απαξιωτική. Δυστυχώς όμως, τα γεγονότα συνηγορούν περί του αντιθέτου. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί στην καταπολέμηση της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, που αποτελεί τη «γάγγραινα» του ελληνικού προβλήματος.

Ναι στον επίτροπο | tovima.gr

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα – ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό – εξεγέρθη το Σαββατοκύριακο μετά την αποκάλυψη της πρότασης του Βερολίνου να διοριστεί από το Eurogroup επίτροπος επί του ελληνικού προϋπολογισμού. Η σκέψη από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης είναι απαξιωτική. Δυστυχώς όμως, τα γεγονότα συνηγορούν περί του αντιθέτου.

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί στην καταπολέμηση της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, που αποτελεί τη «γάγγραινα» του ελληνικού προβλήματος. Περίτρανο παράδειγμα το φιάσκο της εφεδρείας, για να μη μιλήσει κανείς για το ανέκδοτο περί καταργήσεων άχρηστων δημοσίων οργανισμών.

Αν οι πολιτικοί ταγοί και η γραφειοκρατία του δημοσίου τομέα δεν κατανοούν που η χώρα έχει φθάσει, τότε όχι μόνο η τρόικα θα βρίσκει έδαφος για να επιμένει στη διάλυση του ιδιωτικού τομέα, αλλά θα μας χρειαστεί αναμφίβολα και επίτροπος – γερμανός ή ευρωπαίος δεν έχει καμία σημασία. Και αυτό διότι το δικαίωμα θα τους το έχουμε προσφέρει, απλόχερα, εμείς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk