ΕΡΤ: Ειδική μελέτη για να μην αλλάξει τίποτα

Ειδική μελέτη για το περιεχόμενο και τις κατευθυντήριες γραμμές για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των καναλιών της ΕΡΤ ενέκρινε το ΔΣ της εταιρείας. Σύμφωνα με τη μελέτη τα κανάλια παραμένουν ως έχουν. Το γιατί έπρεπε να γίνει ειδική μελάτη για να μην αλλάξει τίποτα παραμένει … μυστήριο.

Ειδική μελέτη για το περιεχόμενο και τις κατευθυντήριες γραμμές για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των καναλιών της ΕΡΤ ενέκρινε το ΔΣ της εταιρείας. Σύμφωνα με τη μελέτη τα κανάλια παραμένουν ως έχουν. Το γιατί έπρεπε να γίνει ειδική μελέτη για να μην αλλάξει τίποτα παραμένει … μυστήριο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας η ειδική μελέτη προβλέπει ότι :

«Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.

Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον Πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρήχοντο από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψουν πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακας για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων».

Το ΔΣ ενέκρινε επίσης το σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων στη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της εταιρείας. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο εξορθολογισμός λειτουργίας και υπηρεσιών ανά περιφέρεια, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, αναβαθμισμένο πρόγραμμα, περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, αποδοτικότερος διοικητικός έλεγχος και η μετονομασία όλων των «Περιφερειακών Σταθμών Ε.ΡΑ.» σε «Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΤ».

Με λίγα λόγια αλλάζει μόνο η ονομασία και τίποτα άλλο.

Ακόμα το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.

Ταυτόχρονα αποφάσισε οι Διευθυντές, οι Γενικοί Διευθυντές, τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, και οι ανήκοντες στο Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ). να προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ προσωπική φορολογική ενημερότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk