Οριακή ανάπτυξη 0,5% προβλέπεται το 2012 στη Γαλλία

Από το 1% στο οριακό ποσοστό 0,5% αναθεώρησε την πρόβλεψή το για την εφετινή ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Από το 1% στο οριακό ποσοστό 0,5% αναθεώρησε την πρόβλεψή το για την εφετινή ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Η αναθεώρηση ανακοινώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, ένα 24ωρο μετά από την προαναγγελία αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ που έκανε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Οπως σημειώνει ο γαλλικός τύπος, η νέα πρόβλεψη της γαλλικής κυβέρνησης για ανάπτυξη 0,5% το 2012 συμπίπτει με την πρόβλεψη βάσει της οποίας έχει καταρτίσει το πρόγραμμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ.

«Η πρόβλεψη αυτή μας επιτρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας», εξήγησε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Φιγιόν. Η αναθεώρηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα του προβλεπόμενου ΑΕΠ «μεταφράζεται» σε απώλεια 1,2 δισ. ευρώ για τη γαλλική οικονομία.

Ο Φρανσουά Φιγιόν στη συνέντευξη τύπου διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις στο ΦΠΑ θα ισχύσουν από τον προσεχή Οκτώβριο και δεν θα αφορούν τους χαμηλότερους συντελεστές. Ενας διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων ξεκινά για το θέμα με στόχο να έχει ολοκληρωθεί εντός διμήνου.
Ερωτηθείς για το περίφημο 35ωρο ο γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι οι περιορισμοί του ωραρίου εργασίας έχουν ήδη χαλαρώσει πάρα πολύ από το 2002. «Θα προχωρήσουμε ακόμη πιο μακριά με επιχειρηματικές συμφωνίες», πρόσθεσε ο Φιγιόν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk