Ο Γ. Κουτρουμάνης συναντάται την Τρίτη με την τρόικα

Με τις πιέσεις της τρόικας για νέες βίαιες ανατροπές στα εργασιακά να παραμένουν ασφυκτικές, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας, κατά την οποία ο Γ. Κουτρουμάνης θα μεταφέρει τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι και αφορούν την διατήρηση του κατώτερου, του 13ου και 14ου μισθού

Με τις πιέσεις της τρόικας για νέες βίαιες ανατροπές στα εργασιακά να παραμένουν ασφυκτικές, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας, κατά την οποία ο Γ. Κουτρουμάνης θα μεταφέρει τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι και αφορούν την διατήρηση του κατώτερου, του 13ου και 14ου μισθού.

Το υπουργείο υποστηρίζει βάσει μελέτης που διεξήχθη ότι με τη μείωση των εισφορών κατά 10% θα επιτευχθεί η ίδια μείωση στο κόστος εργασίας και μάλιστα χωρίς βάθεμα τις τρύπας στα έσοδα του κράτους και των Ταμείων.

Ωστόσο, προκειμένου να ηρεμήσει τους δανειστές διατίθεται να προσφέρει τριετές πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων, κόψιμο υπερωριών, ανατροπή εργασιακού καθεστώτος σε τράπεζες και ΔΕΚΟ και σειρά άλλων θυσιών με τις οποίες Συνδικάτα αλλά και κάποια κόμματα διαφωνούν πλήρως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk