Ο Ηλίας Μόσιαλος στον Βήμα fm

Την Δευτέρα 30/1/2012 ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ μίλησε στην εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06.00-08.00)

Για το θέμα επιτροπείας που βάζει η Γερμανία{{{ moto }}}

Το αν αποφασίσει η Σύνοδος Κορυφής να υπάρχει Επίτροπος Δημοσιονομικής Πειθαρχίας συνολικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο για την Ελλάδα, είναι τελείως διαφορετικό από το να υπάρχει επιτροπεία ειδικά για τη χώρα μας. Ήδη έχει γίνει μια τέτοια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα στα πλαίσια της αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών. Αυτό έχει γίνει από το προηγούμενο διάστημα. Η συζήτηση μπήκε συνολικά για το ευρωπαϊκό επίπεδο και το κατά πόσον πρέπει να υπάρχουν κοινοί προϋπολογισμοί. Με την έννοια ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί κανόνες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εκεί και πέρα υπήρχαν οι γερμανικές επιρροές, που αναφέρονταν ειδικά στη χώρα μας και όχι σε άλλες χώρες. Ειδική Επιτροπεία για την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει. Θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες για όλους.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τα εσωκομματικά

Αν εκλεγεί πρόεδρος της Κ.Ο. τώρα, όποιος ή όποια εκλεγεί έχει προβάδισμα στις εσωκομματικές διαδικασίες μετά. Αν είναι να προχωρήσουμε σε ταχύτερες διαδικασίες, πρέπει να γίνει απευθείας από τη διευρυμένη βάση. Να μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Καθιερώσαμε τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες σε επίπεδο κόμματος στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω από αυτές. Επομένως αν είναι να γίνει νωρίτερα η διαδικασία ας γίνει. Έπρεπε να είχε γίνει ήδη από το Δεκέμβριο. Αν είναι να κάνουμε κάτι νωρίτερα, ας κάνουμε ανοιχτές διαδικασίες. Όμως με δυο στάδια που δίνουμε προβάδισμα σε κάποιον ή κάποια πριν τις ανοιχτές διαδικασίες, δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk