Βάσω Παπανδρέου: «Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας στο ΠΑΣΟΚ»

Την Δευτέρα 30/1/2012 η βουλευτής του ΠαΣοΚ και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων μίλησε στην εκπομπή «Το πολιτικό στίγμα της ημέρας» και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10.00-11.00)

Για τα νέα μέτρα

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Έχει την ιδιαιτερότητα την ελληνική. Μέχρι τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι κρύβονταν πίσω από το ελληνικό πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα με το ευρώ. Υπάρχει πρόβλημα στην ίδια την Ευρωζώνη. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούμε εκτός ευρώ τώρα. Ότι ετοιμάζουν την έξοδο μας από το ευρώ, την ετοιμάζουν. {{{ moto }}}

Θα έπρεπε εμείς να έχουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να δεχόμαστε οτιδήποτε μας λένε και σε λίγο βέβαια να αποδεικνύεται ότι δεν έχουν υλοποιηθεί αυτοί οι στόχοι. Δεν είναι δυνατόν να ακολουθούμε μια πολιτική που οδηγεί στην ύφεση για να λέμε ότι θα αυξήσουμε τα έσοδα και θα μειώσουμε περαιτέρω τις δαπάνες.

Για τον ανασχηματισμό

Να είναι μια κυβέρνηση με πολύ λιγότερα άτομα και άτομα τα οποία είναι ικανά να ανταποκριθούν στις καταστάσεις. Να μην εξαρτώνται από την κομματική πειθαρχία, να είναι δηλαδή μια κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου και όχι των τριών αρχηγών. Είχα πει επανειλημμένως ότι θα έπρεπε κάποιοι να τιμωρηθούν γιατί δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς τιμωρία ώστε να υπάρχει και ένα αίσθημα δικαιοσύνης στον κόσμο. Εάν είχαμε πάρει μέτρα που είχαν αυτή τη κοινωνική δικαιοσύνη, θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τα εσωκομματικά

Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο πρόβλημα με την πολιτική που ακολουθήσαμε και την διαχείριση της πολιτικής. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει, ώστε να υπάρχει μια συνοχή και ένας συντονισμός καλύτερος στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ το ίδιο. Δεν είναι εύκολο να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ, θα μας πάρει πολλά χρόνια, θα είναι δύσκολα χρόνια.

Για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ:

Τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον βρούμε από το πουθενά. Είναι από τα στελέχη που υπάρχουν. Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να δώσει μια καλύτερη προοπτική στο ίδιο το κόμμα. Τον κ. Παπανδρέου τον τιμώ, τον εκτιμώ αλλά πλέον θα πρέπει να αφήσει το κόμμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk