Νέα ελαστικά Formula 1 για το 2012

Την πίστα Yas Marina Circuit του Αμπου Ντάμπι, η οποία θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο το 18ο από τα 20 εφετινά Grand Prix της F1, επέλεξε η Pirelli για να παρουσιάσει τα ελαστικά του 2012.

Την πίστα Yas Marina Circuit του Αμπου Ντάμπι, η οποία θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο το 18ο από τα 20 εφετινά Grand Prix της F1, επέλεξε η Pirelli για να παρουσιάσει τα ελαστικά του 2012. Οι σημαντικότερες αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά εντοπίζονται στο νέο, πιο τετραγωνισμένο προφίλ τους – ώστε οι παραμορφώσεις να κατανέμονται αποτελεσματικότερα σε όλη την επιφάνεια επαφής τους με το οδόστρωμα, επιμηκύνοντας έτσι το χρονικό διάστημα της μέγιστης απόδοσής τους – και στις νέες, πιο μαλακές γόμες, με εξαίρεση το πολύ μαλακό σλικ ελαστικό και το ενδιάμεσο για λίγη βροχή.Ο στόχος είναι να μειωθούν οι χρονικές διαφορές από την πιο μαλακή στην πιο σκληρή γόμα. Ετσι, ενώ το 2011 αυτές ήταν από 1,2 ως 1,8 δευτερόλεπτα ανά γύρο, το 2012 αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 6 και 8 δεκάτων του δευτερολέπτου.
Οι διαφορετικές γόμες ξεχωρίζουν από τον έγχρωμο δακτύλιο στην εξωτερική πλευρά του ελαστικού. Τα σλικ ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα ονομάζονται P Zero – με κόκκινο χρώμα καταδεικνύεται η πολύ μαλακή γόμα, με κίτρινο η μαλακή, με λευκό η μέση και με ασημένιο η πιο σκληρή -, ενώ τα ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα ονομάζονται Cinturato – με πράσινο χρώμα η ενδιάμεση επιλογή για λίγη βροχή και με μπλε το ελαστικό για πολλή βροχή, με βαθιές αυλακώσεις, σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποβάλλει 60 λίτρα νερού το δευτερόλεπτο σε ταχύτητες 300 χλμ./ώρα, δηλαδή έξι φορές περισσότερο νερό από αυτό που αποβάλλει ένα ελαστικό επιβατικού αυτοκινήτου που κινείται με πολύ μικρότερη ταχύτητα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk