Η σύναξη των επιφανών ΑΕΚτζήδων

Θα μπορούσε να σχολιασθεί ποικιλοτρόπως… Ως μια άπελπις προσπάθεια στηριζόμενη σε ουτοπικές σκέψεις (και βλέψεις;), ως η μεγάλη ευκαιρία για τη χάραξη μιας πορείας που θα βοηθήσει την ποδοσφαιρική ΑΕΚ να βγει από το πρωτοφανές οικονομικό-διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ως ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, άρα και… χρεών. Επί της ουσίας όμως η πιθανή συνεύρεση σήμερα στα Σπάτα μερικών εκ των σημαντικότερων (αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών) μορφών στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ μετά το αγωνιώδες κάλεσμα του άλλοτε προέδρου της ΠΑΕ κ. Μιχάλη Τροχανά, θα είναι από μόνη της γεγονός που δεν έχει προηγούμενο.

Θα μπορούσε να σχολιασθεί ποικιλοτρόπως… Ως μια άπελπις προσπάθεια στηριζόμενη σε ουτοπικές σκέψεις (και βλέψεις;), ως η μεγάλη ευκαιρία για τη χάραξη μιας πορείας που θα βοηθήσει την ποδοσφαιρική ΑΕΚ να βγει από το πρωτοφανές οικονομικό-διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ως ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, άρα και… χρεών. Επί της ουσίας όμως η πιθανή συνεύρεση σήμερα στα Σπάτα μερικών εκ των σημαντικότερων (αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών) μορφών στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ μετά το αγωνιώδες κάλεσμα του άλλοτε προέδρου της ΠΑΕ κ. Μιχάλη Τροχανά, θα είναι από μόνη της γεγονός που δεν έχει προηγούμενο.

Με άξονα την πρόταση-μελέτη του κ. Μιχάλη Τροχανά, υπό την κωδική ονομασία «Θεμέλιο 21», έχει προγραμματιστεί να γίνει η σημερινή σύναξη επιφανών ΑΕΚτζήδων στο προπονητικό κέντρο της Ενωσης στα Σπάτα. Ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που θα μεταβούν εκεί έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο πώς θα μπορούσε να βρεθεί μια άμεση λύση με τη συνδρομή όλων, παρά στο να αποφανθούν για το κατά πόσον το «μανιφέστο Τροχανά» είναι υλοποιήσιμο.Ιδού οι σημαντικότεροι εκ των εκλεκτών τού άλλοτε προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ οι οποίοι εκλήθησαν για να συμβάλουν στη συζήτηση για τη σωτηρία της πολύπαθης Ενωσης:

Δ. Μελισσανίδης
Είναι ο άνθρωπος που διατηρεί ακέραιη την ελπίδα των ΑΕΚτζήδων οι οποίοι ζουν με το όνειρο (ή μήπως την ψευδαίσθηση;) ότι θα έρθει η ημέρα που ο «Τίγρης» θα επιστρέψει στην ΠΑΕ και θα εκτοξεύσει την ομάδα η οποία υπό την καθοδήγησή του (εναλλάξ με τον κ. Γιάννη Καρρά) είχε στεφθεί πρωταθλήτρια το 1993 και το 1994. Η μεγάλη οικονομική επιφάνειά του αλλά και η επιθυμία του να πάρει την ΑΕΚ «καθαρή» και απαλλαγμένη από χρέη τον διατηρούν πάντοτε στην επικαιρότητα.

Ντέμης Νικολαΐδης
Ο «λατρεμένος» ως ποδοσφαιριστής αλλά ιδιαίτερα αμφισβητούμενος ως πρόεδρος Ντέμης παραμένει ένας άνθρωπος κοινής αποδοχής και αυτό διαπιστώνεται από την απήχηση των λόγων του όποτε επιλέγει να τοποθετηθεί. Το έπραξε τώρα υποδεικνύοντας τον κ. Μελισσανίδη ως τον ιδανικό καθοδηγητή της επόμενης ημέρας, υπογραμμίζοντας όμως ότι θα χρειαστεί συμπαίκτες, όπως επίσης και την αναγκαιότητα να πληρώσουν τα χρέη τους οι πρώην και νυν μέτοχοι της ΠΑΕ (συμπεριλαμβανομένου του ιδίου).

Πόλυς Χατζηιωάννου
Ο ιδανικός συμπαίκτης για τον κ. Μελισσανίδη, ο εφοπλιστής που θα έπειθε τον «Τίγρη» ότι αξίζει να ασχοληθεί εφόσον και ο ίδιος είχε την ίδια επιθυμία. Τόσο όμως ο κ. Χατζηιωάννου όσο και ο από κοινού κάτοχος σημαντικού ποσοστού της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Γκίκας Γκούμας (ο οποίος επίσης εκλήθη να παραστεί) έχουν εκφράσει τη διαφοροποίησή τους και θα είναι έκπληξη να εμφανιστούν στα Σπάτα.

Νίκος Νοτιάς
Ο μοναδικός ενεργός μέτοχος της «ομάδας σωτηρίας 2004» και ιδιοκτήτης του προπονητικού κέντρου όπου θα λάβει χώρα η συνεύρεση έχει πολλάκις εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ υπό την προϋπόθεση να έχει στο πλευρό του ανάλογα ισχυρούς συμπαίκτες.

Πέτρος Παππάς
Εχει ενημερώσει ότι δεν γνωρίζει αν θα προλάβει να ολοκληρώσει τις δουλειές του στο εξωτερικό (όπου λέει ότι βρίσκεται) ώστε να παραστεί στη μάζωξη των Σπάτων. Με την ως σήμερα στάση του πάντως έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε νέα μορφή διοίκησης. Ερωτηματικό και το αν θα πληρώσει για χρέη που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του.

Τάκης Κανελλόπουλος
Ο επονομαζόμενος και «Τιτάνας» έχει παραχωρήσει το ποσοστό που του αναλογούσε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ από το 2009 και έκτοτε επιμένει να στηρίζει την προοπτική σωτηρίας της ΠΑΕ μέσω της ίδρυσης εταιρείας λαϊκής βάσης. Θα δώσει το «παρών», αλλά δύσκολα θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να αποπληρωθεί μέρος των χρεών…

Γιάννης Φιλίππου
Εχοντας «καεί» με την περιπέτεια στην ΚΑΕ ΑΕΚ, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο το να συνδράμει στη χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Οπως επίσης και το να δώσει το «παρών» στα Σπάτα. Εκτός αν έχει διάθεση για κουβέντα…

Παντελής Νικολάου
Ο σπουδαίος επιστήμονας, άνθρωπος με ανιδιοτελή αγάπη για την ΑΕΚ και ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατεύθυνση της συζήτησης, συγκαταλέγεται σε εκείνους που θα μεταβούν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας με διάθεση ενωτική, αν και πολλάκις στο παρελθόν έχει υποδείξει ως βασικό λόγο της τωρινής κατάντιας στην ΑΕΚ τους χειρισμούς του κ. Νικολαΐδη κατά την περίοδο της προεδρίας του τελευταίου.

Ντούσαν Μπάγεβιτς
Στην περίπτωσή του οι απόψεις διίστανται, αφού πολλοί θεωρούν ότι η παρουσία του διχάζει. Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που ισχυρίζονται (και μάλλον δικαίως) ότι η συμμετοχή του θα αποτελούσε ένα επιπλέον κίνητρο και για τον κ. Μελισσανίδη.

Οι υπόλοιποι
Στους προσκληθέντες είναι επίσης ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης, ο ομόλογός του της Ερασιτεχνικής κ. Κώστας Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ κ. Μιχάλης Γεωργαντζόγλου, ο βουλευτής κ. Γιάννης Βούρος, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Διονύσης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος των Supporters κ. Μάκης Κασνακίδης, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Νίκος Κούλης, ο στιχουργός και δημοσιογράφος κ. Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο αρχηγός της «Ορίτζιναλ 21» κ. Δημήτρης Χατζηχρήστος και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές κκ. Μίμης Παπαϊωάννου, Θωμάς Μαύρος και Στέλιος Μανωλάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ «ΘΕΜΕΛΙΟ 21»
Οβολός €3.000 από 50.000 ενωσίτικες οικογένειες
Είναι σαφώς δύσκολο να εξαντληθεί σε λίγες γραμμές το σκεπτικό μιας πρότασης-ανάλυσης 17 σελίδων την οποία ο κ. Τροχανάς χαρακτηρίζει ως «ένα βήμα παρεμβατικής εξέλιξης στις ξεπουλημένες πλευρές του παγκόσμιου πολιτισμού». Μέσω αυτής παρουσιάζει ως εφικτό στόχο τη συστράτευση 50.000 ΑΕΚτζήδικων οικογενειών οι οποίες θα δύνανται να διαθέσουν για την ΑΕΚ, για μία μόνο φορά, το ποσό των 3.000 ευρώ, καταβλητέο τμηματικά. Αμεσα 600 ευρώ και από 600 ευρώ για καθένα από τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τονίζοντας επίσης ότι απευθύνεται σε εκείνες τις ενωσίτικες οικογένειες που θα μπορούσαν να διαθέσουν αυτό το ποσό απολύτως αβλαβώς για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους.

Καθεμία από τις οικογένειες θα φέρει οικόσημο με θυρεό και σλόγκαν δικής της επιλογής έχουσα το δικαίωμα κληροδότησης του οικοσήμου. Ο ρόλος τους θα είναι η θεματοφυλακή της πάγιας τακτικής να υπηρετούν οι επιχειρήσεις ΑΕΚ (ΠΑΕ, ΚΑΕ κ.λπ.) την αθάνατη ιδέα ΑΕΚ ως οι διαχρονικοί υπερασπιστές της θεσμικής επανάστασης στην Ενωση, όπως θα διατυπωθεί μετά την έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης.

Προβλέπεται επίσης η ίδρυση της Λέσχης ΑΕΚ με μέλη 250.000 ενωσίτες, μηδενικής χρηματικής υποχρέωσης, εθελοντικής εργασίας λίγων ωρών μηνιαίως και κορυφαίου θεσμικού ρόλου στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώνουν τις διοικήσεις της ΑΕΚ, με πανελλήνια κάλπη, με στόχο τη συγκρότηση εκτεταμένου και μόνιμου δικτύου χορηγών προς την ΑΕΚ, σε βάθος τετραετίας. Θα πρόκειται για αυτοδιοίκητη λέσχη, από δικό της ΔΣ, στο πλαίσιο θεσμικής συγκρότησης της ΑΕΚ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός