Εκατό χρόνια πίσω !

Η είδηση που δημοσιεύθηκε στον διεθνή Τύπο είναι ακριβής. Οι Γερμανοί, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τα χρέη μας και τη νέα δανειακή σύμβαση, επανέφεραν παλαιότερη ιδέα τους για εγκατάσταση κοινοτικού επιτρόπου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ελέγχει τη συλλογή των δημοσίων εσόδων και την περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Εκατό χρόνια πίσω ! | tovima.gr

Η είδηση που δημοσιεύθηκε στον διεθνή Τύπο είναι ακριβής.

Οι Γερμανοί, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τα χρέη μας και τη νέα δανειακή σύμβαση, επανέφεραν παλαιότερη ιδέα τους για εγκατάσταση κοινοτικού επιτρόπου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ελέγχει τη συλλογή των δημοσίων εσόδων και την περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Προφανώς πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός ακόμη εργαλείου πίεσης προς την Ελλάδα ώστε να συμμορφωθεί και να αποδεχθεί το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδέψει τη ρύθμιση των χρεών και το νέο δάνειο.

Και βεβαίως δηλώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης εταίρων και δανειστών απέναντί μας. Εκτός κι αν επανέρχεται προκειμένου να εξωθήσει την εγχώρια πολιτική τάξη προς ένα απονενοημένο διάβημα.

Οπως κι αν έχει πάντως είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται σε αυτή την κρίσιμη φάση τέτοια εργαλεία πίεσης και εκβιασμού πρός μια χώρα και ένα λαό από υποτιθέμενους αλληλέγγυους εταίρους και συμμάχους.

Οφείλουν να γνωρίζουν άπαντες ότι τέτοιες εκβιαστικές πρακτικές πληγώνουν και εξεγείρουν τον ελληνικό λαό. Ας μην αυταπατώνται τέτοιες επιλογές που μας γυρνούν ένα αιώνα πίσω δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Θα επιστραφούν ως μη γενόμενες και οι εμπνευστές της επιβολής και της σκληράδας θα πληρώσουν εντέλει τα επίχειρα των ακραίων επιλογών τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk