ΒΗΜΑτοδότης

Μετά τον κ. Ρομάνο Πρόντι που έλαβε επιστολή ήλθε η σειρά του κ. Ζακ Ντελόρ να δεχθεί τηλεφώνημα από την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Η Άννα ανησυχεί για το μέλλον της Ευρώπης και κινητοποιεί τις γνωριμίες της. Της προτείνω να τηλεφωνήσει και στον κ. Γ. Παπανδρέου τώρα που επέστρεψε από την Κοστα Ρίκα για να πληροφορηθεί τις νέες τάσεις του διεθνούς σοσιαλιστικού κινήματος.

ΒΗΜΑτοδότης | tovima.gr

Μετά τον κ. Ρομάνο Πρόντι που έλαβε επιστολή ήλθε η σειρά του κ. Ζακ Ντελόρ να δεχθεί τηλεφώνημα από την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Η Άννα ανησυχεί για το μέλλον της Ευρώπης και κινητοποιεί τις γνωριμίες της. Της προτείνω να τηλεφωνήσει και στον κ. Γ. Παπανδρέου τώρα που επέστρεψε από την Κοστα Ρίκα για να πληροφορηθεί τις νέες τάσεις του διεθνούς σοσιαλιστικού κινήματος.

**

Στο ΠαΣοΚ δεν χάνουν το χιούμορ τους παρά το γεγονός ότι το κόμμα κατέκτησε την πέμπτη (!) θέση στις δημοσκοπήσεις. Βουλευτής και πρώην υπουργός του κόμματος έλεγε σήμερα ότι η πιο μεγάλη μάχη θα γίνει μεταξύ του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το ποιο κόμμα θα μπει στη Βουλή. Έτερος βουλευτής ήταν ακόμα πιο «θρασύς»: Η μοναδική λύση για να ενισχυθεί το ΠαΣοΚ είναι να επικρατήσει το σύνθημα «ψηφίστε τα μικρά κόμματα», είπε.

**

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας. Αυτό τον Δήμο επέλεξε ο κ. Γ. Πεταλωτής και οι ευρωβουλευτές κκ. Σπ. Δανέλλης (ΠαΣοΚ), Γ. Παπαστάμκος (ΝΔ), Χαρ. Αγγουράκης (ΚΚΕ) και Γ. Χατζημαρκάκης (Γερμανοί Φιλελεύθεροι) για να μιλήσουν για το ΕΣΠΑ το επόμενο Σάββατο. Πώς έγινε η επιλογή; Μου λένε ότι «ευθύνεται» σοσιαλιστής δημότης ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον δαιμόνιων Ελλήνων κατοίκων των Βρυξελλών …

**

Κάποιοι άλλοι ευρωβουλευτές είναι ακόμα πιο ενεργοί. Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ορίστηκε εισηγητής, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για τον υπό διαμόρφωση Κανονισμό για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Από το Σοασιαλιστικό Κόμμα ορίστηκε εισηγητής ο Ισμαήλ Ερτούγκ, όποτε ίσως να ανθίσει και μία ελληνογερμανική συνεργασία. Ο Κανονισμός έχει τεράστια σημασία, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο που εκπονεί για την επόμενη 10ετία – 20ετία η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ουσιαστικά, θα αφορά στην ενοποίηση όλων των οδικών, σιδηροδρομικών, θαλασσίων και ποτάμιων μεταφορών – κάτι που αφορά και τη χώρα μας. Μόνο κατά το πρώτο στάδιο χρηματοδότησης σχεδιάζεται να δαπανηθούν περίπου 250 δισ. ευρώ και η ελπίδα (η οποία πεθαίνει τελευταία…) είναι κάποια εξ’ αυτών να φθάσουν μέχρι την Ελλάδα.

**

Βιάζεται να τελειώσει το PSI ο κ. Χορστ Ράϊχενμπαχ. Ο γερμανός επικεφαλής της task force παρουσιάστηκε στην επιτροπή περιφερειακής ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Γ. Σταυρακάκη είπε ότι η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα γύρω από το PSI είναι η κύρια αιτία της επενδυτικής αφλογιστίας που χαρακτηρίζει τη χώρα. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η καλύτερη εξήγηση, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η ολοκλήρωση του PSI θα ταυτιστεί με την έναρξη μιας επενδυτικής άνοιξης.

**

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής δεν ασχολείται μόνο με τους παπάδες, όπως λέει ο κ. Θ. Πάγκαλος με τον οποίο ο κ. Καλαντζής έχει συνεργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια (από τα 25 του). Ασχολείται και με τη Νέα Δημοκρατία. Στον κ. Καλαντζή δεν άρεσε η τοποθέτηση του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ κ. Ν. Νικολόπουλου περί της μη περικοπής του δεύτερου μισθού σε όσους ιεράρχες τον δικαιούνται – και απάντησε ότι στόχος του τομεάρχη είναι η διατήρηση των προνομίων. Εγώ πάντως διαφωνώ με τον κ. Καλαντζή και εκτιμώ ότι ο κ. Νικολόπουλος έχει δίκιο που αγωνίζεται για τη διατήρηση των δύο μισθών για περιορισμένο αριθμό ιερέων. Εδώ που οδήγησε τη χώρα το ΠαΣοΚ όλοι έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο Θεό και γι’ αυτό οι προσευχές των ιερέων πρέπει να πληρώνονται διπλά…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk