Αύξηση τζίρου και κερδών το 2011 για την Entersoft

Ανθεκτική αποδεικνύεται στην κρίση η εταιρεία παραγωγής λογισμικού Entersoft, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Ανθεκτική αποδεικνύεται στην κρίση η εταιρεία παραγωγής λογισμικού Entersoft, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Το 2011 τα συνολικά έσοδα του ομίλου Entersoft ανήλθαν στα 7,362 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας οριακή άνοδο σε σχέση με τα 7,318 εκατ. ευρώ του 2010, ενώ τα καθαρά κέρδη έπειτα από φόρους διαμορφώθηκαν στα 428.000 ευρώ από 112.000 ευρώ το 2010. Η συνεχής κερδοφόρα λειτουργία είχε ως αποτέλεσμα ο όμιλος να έχει για ακόμα μία χρονιά μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος ρευστά διαθέσιμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επίτευξη των παραπάνω επιδόσεων συνέβαλαν τόσο η θυγατρική της Retail Link Α.Ε., που εξαγοράστηκε το 2009 και δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, όσο και οι θυγατρικές της εταιρείες σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίες σημείωσαν αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Μέσα στο 2011 ολοκληρώθηκαν επενδύσεις της εταιρείας σε νέες τεχνολογίες User Interface και Dashboards, καθώς και σε επιχειρηματικές εφαρμογές για έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας (smartphones & tablets).

Η Entersoft κατάφερε να εντάξει νέους πελάτες στο πελατολόγιό της κατά το 2011, όπως οι εταιρείες Χρυσός Οδηγός A.E., Raxevsky A.E., PROBANK Tράπεζα Α.Ε., Autogrill Ελλάς, Μαλαματίνας Ε. & Υιός Α.Β.Ε.Ε., όμιλος GLOBO, Cardlink Α.Ε., Ρακάς Ε.Π.Ε., ECO SUN Ε.Π.Ε., GS1, Alfa Lamda Α.Ε., Camelot Ltd., STAGER Δ. Κωνσταντόπουλος Α.Β.Ε.Ε., Karina Α.Β.Ε.Ε., Αφοι Χατζηπροδρόμου Α.Ε. (ADAMS SHOES), Ολύμπικ Φουντς Α.Ε.Β.Ε., Goldenbrands Α.Ε., Αφοι Κόντζογλου A.E. κ.ά. Επίσης, τις λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης της θυγατρικής Retail Link Α.Ε., υιοθέτησαν πολλές επιχειρήσεις όπως οι Goodyear A.B.E.E., Β. Καυκάς Α.Ε. Pipelife A.E., HONDOS Center, ALFAWOOD A.E.B.E., Lafarge – Ομιλος ΑΓΕΤ Ηρακλής κ.ά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk